Avinžirnių makaronai su salotomis

 

 

Didžiausia laimė mus aplankė, kai mūsų parduotuvėje atsirado begliuteniai vertingi makaronai: grikių, žirnių, sojų, lęšių ir kiti. Jie visada užima deramą vietą virtuvės spintelėje, nes visada išgelbsti, kai grįžtame alkani ir nesinori gaišti ilgai laiko virtuvėje. Svarbu teisingai juos išvirti. Teisingiau – nevirti… Verdant ankštinių makaronus, jie ištęžta ir praranda pusę savo naudos ir vaizdelio. Rekomenduoju protingai suplanuoti savo veiksmus virtuvėje ir po 9 minučių jau sėsite vakarieniauti ar pietauti.

Veiksmai:

  1. Pripilate pilną virdulį vandens ir užverdate. Statote puodą ant viryklės, įpilate 1 stiklinę vandens ir atsukate maksimalią kaitrą po puodu – 40 sek.
  2. Gaminame makaronus: Iš spintelės ištraukiate makaronus, prakerpate pakuotę ir laukiate, kol užvirs virdulys. Tą minutę išnaudojate prie kriauklės susidėti daržoves, iš kurių gaminsite salotas (morka, kopūstas, svogūno laiškai, alyvuogės) – 2 minutės.
  3. Supilate verdantį vandenį į puodą, suberiate makaronus, išmaišote ir palaukiate, kol pradės virti vanduo. Tuoj pat išjungiate plytelę, uždengiate puodą ir pamirštate 6 minutėms – kol pasigaminsite salotas.
  4. Paruošiame salotas: sutarkuojame morką, kopūstą, supjaustome pomidorus ir svogūno laiškus, suplėšome alyvuoges, pašlakstome alyvuogių aliejumi, apelsininiu balzamiku.
  5. Nusunkiame makaronus, pašlakstome aliejumi, pabarstome druska, 1 a. š. sviesto ir pakratome, kad viskas „susidraugautų“.
  6. Makaronus ir salotas dedame į lėkštes ir ragaujame. Jei kažkur trūksta druskos, saikingai pasisūdome.

makaronai

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė

 

Susiję produktai


Kviečiu prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinuosi 2-3 naujais ir sveikais receptais ir straipsniais apie įvairius mitybos ir geros savijautos aspektus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *