Lašiša ,,Teriyaki” padaže

Ingredientai:

Ryžiams:

Lašišai:

Eiga:

  1. Išverdame ryžius pagal pakelio instrukciją ir kol jie verda paruošiame ryžių actą: į dubenėlį pilame ryžių actą, beriame eritritolį ir druską, kaitindami ant silpnos ugnies maišome kol jie ištirpsta acte (bet neužviriname).
  2. Tuomet išvirus ryžiams ant jų supilame paruoštą ryžių actą ir išmaišome medine mentele.
  3. Keptuvėje paskrudiname sezamo sėklas ir jas įmaišome į ryžius.
  4. Paruošiame “teriyaki” padažą: indelyje sumaišome ,,Coconut Aminos” padažą, skrudintų sezamų aliejų, ryžių actą, “Nick’s Fiber Syrup Maple” sirupą ir smulkintą česnaką.
  5. Lašišą supjaustome kubeliais.
  6. Padažą supilame į keptuvę ir kaitiname, kartais pamaišydami, ant vidutinės ugnies, pradėjus burbuliuoti sumažiname kaitrą ir nuolat maišome kol padažas sutirštėja.
  7. Tuomet į keptuvę suberiame lašišos gabalėlius ir maišome, kad lašiša pasidengtų padažu. Toliau kepame retkarčiais maišydami, kol lašiša gražiai apskrunda ir iškepa iki pageidaujamo lygio (viso apie 5min.)
  8. Į lėkštę dedame ryžius, lašišą ir pusę prinokusio avokado,papuošiame smulkintais laiškiniais svogūnais.

P.s. Jei norite daugiau padažo tiesiog ingredientų kiekį padvigubinkite.

Skanaus!


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.