Reikės:
- 3 vnt. raudonųjų svogūnų
- 4 vnt. pomidorų
- 1 vnt. prancūziško batono
- Probiotinės ląstelienos sirupo “Nick’s Fiber Syrup Maple”
- Kreminio balzamiko padažo
- 2 v.š. sviesto
- Tepamo varškės sūrelio (apie 60g.)
- Kalendros
- Druskos
- Pipirų
Eiga:
Brusketos su karamelizuotais svogūnais:
- Nulupame svogūnus ir supjaustome plonais pusžiedžiais.
- Keptuvėje ištirpiname sviestą ir pakepiname svogūnus ant silpnos ugnies apie 10min.
- Tuomet į svogūnus pilame apie 50g. sirupo, šlakelį balzamiko padažo, žiupsnelį druskos ir pipirų.
- Maišydami viską pakepiname dar apie 10min (kol svogūnai visiškai suminkštės).
- Kol svogūnai vėsta supjaustome prancūzišką batoną, jį paskrudiname keptuvėje be aliejaus, orkaitėje arba gruzdintuvėjė.
- Ant batono riekelių tepame varškės sūrelį ir dedame karamelizuotus svogūnus.
Brusketos su pomidorais:
- Perpjauname pomidorus pusiau, išimame sėklytes ir supjaustome kubeliais.
- Sumaišome pomidorus su 2 v.š. balzamiko padažu, įdedame šiek tiek pjaustytos kalendros.
- Ant riekelėmis pjaustyto, skrudinto batono tepame varškės sūrelį ir dedame pomidorus.
Užkandukus galime papuošti šviežiu baziliku ar karamelizuotomis saulėgrąžomis (pakepintomis su sirupu).
Skanaus!
![](https://pirmassaukstas.lt/wp-content/uploads/2019/09/DSC_5317-e1569523180886.jpg)
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes