Straipsniai

“VIP-10” STOVYKLA KRETOJE SPALIO 16-23 DIENOMIS SU SVEIKOS MITYBOS EKSPERTAIS!

ILGAAMŽIŠKUMO IR SVEIKATOS RECEPTŲ PAIEŠKOS RUDENINĖJE KRETOJE! Tik 10-12 žmonių grupei NEPAMIRŠTAMA SAVAITĖ GRAŽIOJOJE KRETOJE SPALIO 16-23 DIENOMIS SU SVEIKOS MITYBOS SERTIFIKUOTAIS EKSPERTAIS! Subalansuotos mitybos akademija „Pirmas šaukštas“ organizuoja unikalią programą pažinti ne tik salą, bet ir ilgaamžių mitybos įpročius, graikiško maisto gaminimo subtilybes ir geros kretiečių išvaizdos paslaptis. Savaitės […]

Skaityti plačiau

Vitaminas B 6 gyvenime ir maiste

Vitaminas B6 dar vadinamas Piridoksinu Ilgalaikis vitamino B6 trūkumas gali sukelti odos uždegimą (dermatitą), depresiją, sumišimą, traukulius ir net anemiją. Naujausi tyrimai taip pat rodo, kad mityba, kurioje yra mažai vitamino B6, padidina širdies ligų riziką. Vitaminas B6 arba piridoksinas reikalingas: * odos sveikatai palaikyti ( lėtina raukšlių batsiradimą, padeda […]

Skaityti plačiau

Apie mažą, bet galingą čija (chia) sėklą

Čija (Chia) sėklos dar kitaip įvardinamos ispaniniu šalaviju ( Salvia hispanica ). Jos priskiriamos prie “supermaisto” ar funkcinių produktų. Nepamirškime, kad joks vienas super produktas neatstos subalansuotos mitybos, todėl, nors ir kokios jos bebūtų naudingos, neapsiribokite 1 šaukštu gražių sėklyčių ir bet kokiu maistu… Juk per dieną turite gauti virš […]

Skaityti plačiau

4 savaičių lieknėjimo ir sveikatinimosi kursai internetu

Būti gražiai ir sveikai yra ne pasipūtimas, ne susireikšminimas, o BŪTINYBĖ! Tikriausiai prisimenate, kaip pasikeitė Pelenės gyvenimas, kai tapo gražuole? “Juk pas mus taip gaju pasitikti pagal kepurę, o palydėti-pagal protą”… Būti gražiai, nereiškia atitikti pasaulinius standartus, reikia būti savimi tokia, kokia nori. Tokių rezultatų pasiekti pratinsime ir mokysime pagal […]

Skaityti plačiau

Dantų sveikata: susijusios ligos ir kaip nuo jų apsisaugoti

Kodėl senovėje vergus rinkdavosi pagal dantis? Sveiki dantys – tai ne vien graži šypsena, sėkmės ir aukšto socialinio statuso simbolis. Tai geros sveikatos rodiklis. Net senovėje iš dantų spręsdavo apie sveikatą, ištvermę ir galimybę tapti įpėdiniu. Žmonės intuityviai buvo teisūs: nuo dantų būklės iš tikrųjų priklauso kitų organų veikla. Mokslininkai […]

Skaityti plačiau

Mityba atostogaujant

Prisimenu prieš 18-20 metų savo poilsį Egipto viešbutyje… Pilnos lėkštės neregėto, neragauto maisto, kalnai desertų, saiko stoka, išsipūtęs pilvas ir namo grįžtant savigraužos jausmas, nes kelnės sunkiai susisega… Nemažai pakeliavus, daug ko išmokus, įgijus žinių apie mitybą ir kūno sandarą, dabar į maistą žiūrime “blaiviai”. Tai yra pirmiausia reikia keisti […]

Skaityti plačiau

Keto mityba: pereinamasis laikotarpis ir ką valgyti

Nusprendus drastiškai sumažinti angliavandenius, reikia truputį turėti kantrybės, kol organizmas persijungs prie kito energijos gaminimo būdo: ims naudoti ketonus, o ne angliavandenius. Kas tie ketonai? Keto reiškia ketogenezę, kuri įvyksta, kai organizmas energijai gaminti pradeda deginti ketonus (iš riebalų), o ne gliukozę (iš angliavandenių). Reikalingas kiekis gliukozės šiuo atveju pagaminamas […]

Skaityti plačiau

Įžanga į keto mitybą

Keto mityboje 70% enrginės vertės gaunama iš riebalų, 25% yra baltymai ir 15% angliavandeniai. Tačiau nereikia pamiršti, kad yra svarbios ne tik makro medžiagos, bet ir mikromedžiagos- vitaminai!, mineralai, antioksidantai. Jei jų mityboje truks, po kurio laiko kūnas jums duos žinoti. Bet kuriuo atveju, visos sveikatos ir išvaizdos problemos prasideda nuo nesugebėjimo susikalbėti su savimi, nuo nesugebėjimo išgirsti kūno siunćiamų signalų.

Skaityti plačiau

ERITRITOLIS

Mokslininkai gausų įvairių cukrų vartojimą sieja su širdies ir kraujagyslių ligomis, sumažėjusiu imunitetu, vėžiu, smegenų insultu, diabetu, antsvoriu, virškinimo sutrikimais, dantų ėduonimi, todėl sveikos mitybos specialistai rekomenduoja kuo mažiau vartoti daug cukrų turinčių produktų.Taigi, jei vartojate tokius produktus, pagalvokite apie pasekmes sveikatai, primena Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).  Mėgstantiems valgyti saldžiai, […]

Skaityti plačiau

Vitaminingiausias mėnuo

Jei reikėtų išrinkti metų mėnesį, net neabejočiau ir medalį atiduočiau LIEPOS mėnesiui. Nebe reikalo ir karaliaus Mindaugo karūnavimo diena yra liepos 6d. Žinoma, tai ir darbingiausias darže bei sode laikas. Dirba ne tik žmonės, bet ir bitės-vos man į akį neatsitrenkė:). Taigi, ką mes galime naudingo nuveikti savo pilvo labui […]

Skaityti plačiau

Riešutai kasdien!

Riešutai tūkstančius metų jau yra žmonijos mityboje. Jų nauda dažnai tapatinama su sėklų nauda, nes abiejų produktų paskirtis yra pratęsti gyvybę- t.y. i6auginti augalą. Riešutuose yra daug vitaminų, baltymų, mineralų ir maistinių skaidulų. Tai pats vertingiausias, patogiausias, prieinamiausias kasdieninis energijos, baltymų ir gerųjų riebalų šaltinis Valgykite riešutus kasdien ir nesvarbu […]

Skaityti plačiau

Braškės!

Tai pati skaniausia, viena vertingiausių ir seksualiausia vasaros uoga…Ne tik Valentino dienos proga moterys gauna saldžiąsias uogas, bet jos puikuojasi ant jaunavedžių stalo bei yra meilės simbolis. Mielai dalinuosi su Jumis ir žurnalo “SAVAITĖ” Nr.24 skaitytojais savo samprotavimais apie šias gaiviąsias vasaros uogas. 2019.06.15-21savaitė. Čia pilnas mano straipsnis, o žemiau […]

Skaityti plačiau

Savaitgalio stovykla rugsėjo 13-15 dienomis “Noriu ilgalaikų pokyčių”

Įkvėpta Jūsų atsiliepimų apie mano receptus ir pasiektus pokyčius, taikant subalansuotą mitybą, dar kartą organizuojame stovyklą rugsėjo 13-15 dieniomis netoli Molėtų, ant ežero kranto įkurtoje sodyboje “VILA RA”. Tai puikus rugsėjo savaitgalis, kurio metu išmokti įgūdžiai gali iš esmės pakeisti jūsų supratimą apie maistą, sveikatą, ligas ir dietas. MŪSŲ TIKSLAS–išmokyti jus pamilti […]

Skaityti plačiau

Kaip sumažinti juosmens apimtį

Kai tik atšyla orai pradedame spintos “reviziją“ ir dažnam pulsas sukyla mėginant įlysti į lengvesnius rūbus. Taip jau yra, kad save guodžiame, jog žiemą reikia valgyti sočiau ir plius keli kilogramai nieko tokio… Skundžiamės, kad šalta ir reikia sėdėti namuose, vengiant susirgti. Na, o kai nepavyksta to pliuso atsikratyti šiltuoju […]

Skaityti plačiau

Krienai šventėms ir ne tik

Parduotuvėje tiesiame ranką į imbierą, bet pamiršome lietuvišką jo pusbrolį-krieną! Tiesa per Kalėdas ar Velykas šis prieskonis visada atsiduria ant stalo prie mėsos, kiaušinių ar žuvies patiekalų. Žinoma, jei jo nenurungia baisusis majonezas… Manoma, kad pirmą kartą krieną paminėjo Plinijus Vyresnysis pirmaisiais mūsų amžiaus dešimtmečiais. Vieni pirmųjų krienus, kaip kultūrinį […]

Skaityti plačiau

Kaip nesugadinti maisto

Gamta mums pateikia visą gamą vertingiausių maisto produktų, kuriuose rasime visų maisto medžiagų: riebalų, baltymų, angliavandenių, vitaminų, mineralų, kitų biologiškai aktyvių komponentų. Kitaip sakant, visko, ko reikia gyvybei palaikyti ir sveikatai užtikrinti. Tačiau žmogus išrado įvairių maisto gaminimo, apdorojimo ir “patobulinimo” būdų: kaip jį paskaninti,  kaip sumaišyti nesimaišančius jo komponentus, […]

Skaityti plačiau

Ką valgyti, kad būtume laimingi?

Hormonai Tai protingi organizmo cheminiai junginiai pernešantys signalus (informaciją) iš vienų ląstelių į kitas. Jie išsiskiria tiesiai į kraują, keliauja toliau į įvairius organus ir audinius bei juose atlieka savo funkcijas. Tinkamas hormonų balansas harmoningai veikia visas kūno sistemas. Ir priešingai, pasireiškus hormonų disbalansui, gali: Didėti arba mažėti svoris (pvz., […]

Skaityti plačiau