Straipsniai

Apie razinas

RAZINOS-SALDAINIAI Manau neatsiras nei vieno, kuris nežino, kad razinos-tai džiovintos vynuogės. Mes visi jų ragavome šviežių ir žinome kaip jos atrodo : žalios, su sėklomis ir be jų, violetinės, rausvos. Lieknėjimo sesijos metu rekomenduoju susilaikyti kurį laiką nuo šio saulės vaisiaus, bet vis tik tai labai naudingas vaisius, valgant su […]

Skaityti plačiau

SALADMASTER

UAB Aroja yra oficialus įgaliotas Amerikos kompanijos “SALADMASTER” distributorius Pabaltijo šalyse. DIDŽIUOJAMĖ SUTEIKTA GALIMYBE SAVO ŽMONĖMS PADĖTI GYVENTI SVEIKIAU! Valgant maistą, gaminamą “SALADMASTER” sveikatos induose būsite gražesni, sveikesni, lieksnesni ir laimingesni. Mes parsinešame daržoves, vaisius ir tikimės iš jų gauti kuo daugiau naudingųjų medžiagų. Gaminant maistą, jį termiškai apodorojant, vyksta […]

Skaityti plačiau

Subalansuotos mitybos vadovas

Tai kaip mums maitintis šiandien, kad būtume sveiki ir gražūs? Subalansuotos mitybos vadovas “Pirmas šaukštas” atskleis jums paprastas sveiko gyvenimo paslaptis. Patarimai, receptai, meniu. Kokia turi būti mūsų subalansuota mityba? Kaip susigaudyti informacijos sraute ir kas yra sveika? Pažiūrėkime kur gyvena sveikiausi ir laimingiausi žmonės pasaulyje bei mokinkimės iš jų. […]

Skaityti plačiau

Daržovių šaldymas

 Žurnale “Savaitė” Nr. 30  2018 liepos 26 d. kviečiu skaityti pilną mano straipsnį apie daržovių šaldymą. Šviežias daržoves ir žalumynus – į šaldiklį!   Vasarą galime iki soties mėgautis šviežiomis daržovėmis ir žalumynais. Tačiau šiltasis sezonas ilgai netruks, tad verta pasiruošti atsargų žiemai. Ką reikėtų žinoti apie daržovių ir žalumynų […]

Skaityti plačiau

Viskas apie ledus

Šią vasarą, tikriausiai, bus sumuštas ne tik oro karščio rekordas, bet ir didžiausias suvalgytų ledų kiekis… Karštą dieną taip ir traukia žmonės prie ledų šaldytuvo. Tačiau, stebint, kaip renkasi ledus, nepastebėjau nei vieno, kad skaitytų etiketes. O vertėtų, nes akcija ar graži pakuotė gali slėpti daug pavojų apie kuriuos ir […]

Skaityti plačiau

Žurnalui “Savaitė” apie cukrų

Kodėl mums reikia mažiau cukraus ir kuo jį pakeisti? Riboti cukrų – nuo pirmo šaukšto Nors daug kalbama apie cukraus žalą organizmui, ne kiekvienas sugebame atsispirti smaližiavimo pagundai. Kuo pavojingas cukrus ir kuo vertėtų jį pakeisti, kad taptume sveikesni ir laimingesni?   Pratinamės gerti arbatą be cukraus, susilaikome nuo šokolado […]

Skaityti plačiau

Svarbu! Informacija turinintiems knygą

Kaip vyksta knygos kūrimo procesas ir kodėl lieka klaidos? Pasirodo, tai labai didelis darbas… Net pati nesitikėjau, kad bus taip sunku:) Sugalvoji receptą, pasigamini, pamąstai, ko dar trūksta, užsirašai. Sudėliotus receptus siunti į spaustuvę, o ten tavo tekstus redaktorė “sutaršo” taip, kad vos atrenki kas buvo. Norėjau, kad mono knygoje […]

Skaityti plačiau

Sezoninė mityba

Anksčiau, proseneliams nereikėjo aiškinti kaip maitintis, ką kada valgyti, nes nebuvo tokios pasiūlos parduotuvėse, kuri iškreipė valgymo įpročius. Dabar užėjus į parduotuvę,nesuprasi kada vasara, kada žiema. Esant šaltam orui, organizmas kaupia šilumą viduje, bet jei tuo metu valgome vėsinančius produktus, atšaldome ir kasą, ir kepenis, tuomet  eikvojama kitų organų energiją, […]

Skaityti plačiau

Kodėl nedirba žarnynas?

Nenustebkite, bet jūsų psichinė, fizinė ir dvasinė sveikata yra visiškai priklausoma nuo lėkštės turinio. Prisiminkite kokios esate nuotaikos kai susuka pilvą. O ar įsivaizduojate, kaip kenčia tie žmonės, kurie tuštinasi kas 3 ar 4 dienas ir taip metai iš metų? Dažnai tokie žmonės gyvena vartodami laisvinamuosius vaistus, bet nesprendžia problemos […]

Skaityti plačiau

SOJOS nauda kūnui slypi jos kilmėje

Prieš tūkstančius metų atsirado sūriai salstelėjęs rudas skystis, kuris paskanino daugelį patiekalų Azijos šalyse. Ir iki šių dienų Kinijoje druska praktiškai nevartojama, nes visi druskos reikalaujantys patiekalai gardinami sojos padažu. Ar jis gerai, ar ne? Kokį pasirinkti, jei sugalvosime savo spintelėse turėti iš rytų atkeliavusį padažą? O verta žinoti kaip […]

Skaityti plačiau

Gyvenimas po 40-ies metų

Pasakykite 20-mečiui: “Ei, ar žinai, kad bandelės nesveika? O coca cola tinka tik namų valymui!?“ Gausite atsakymą: “taigi skanu! Man nieko neskauda, virškinimu nesiskundžiu, o malonumo neatsisakysiu”. Apgailėtina, bet jau dabar jauni žmonės negali pasigirti puikiai veikiančia virškinimo sistema, idealiomis formomis ar gera savijauta. O ką jau kalbėti, kai pasas […]

Skaityti plačiau

“Mama, noriu dešrelių!”

Kelias minutes sustojau prie dešrelių skyriaus ir stebėjau jaunas mamas. Prieina, žvilgteri į kainą ir krauna į krepšį. Priėjau ir klausiu, kodėl renkasi būtent šitas. Atsakymai pribloškia: ”renkuosi pagal kainą”, “šitos labiausiai patinka vaikui”, ”šiuo metu joms akcija”… O sudėtis? Deja, ne tiek svarbu. Nei viena iš 7 pakalbintų nepasakė, […]

Skaityti plačiau

Mėsai TAIP ar NE?

      Lietuviai mėsos suvartoja kone daugiausiai Europoje – statistiniais duomenimis vienas Lietuvos gyventojas suvalgo apie 65kg per metus. O jei priskaičiuoti kelias dešimtis tūkstančių vegetarų, kurie nevalgo mėsos, tai gal ir visus 80kg sušlamščia vienas tautietis. Būtent tokius skaičius pateikia Europos statistikos tarnybos.Iš tikrųjų mes mėsos suvartojimu lenkiame ne tik […]

Skaityti plačiau

Atsisakyti cukraus ar keisti?

„Cukraus reikia smegenims“ – šią frazę esame girdėję tikriausiai ne kartą. Galbūt ir patys ją sau kartojame, kai norime pasmaližiauti ir pateisinti save, siekdami kelinto saldainio. Susilaikyti nuo ledų, šokolado, bandelių ar saldainių sugeba toli gražu ne kiekvienas. Daugelis mūsų žino, kad suvartojamo cukraus perteklius atsilieps papildomais kilogramais. Tačiau tie keli […]

Skaityti plačiau

Vaikų mityba

Savo kūdikius nuo pirmų minučių apgaubiame meile ir šiluma. Mokome vaikščioti, kalbėti, auklėjame, kad nedarytų tėvų klaidų, ruošiame kokybiškam ir laimingam gyvenimui. O ar susimąstome, kad jo laimė priklauso nuo to, kaip funkcionuoja jo organizmas? O tai didžia dalimi lemia mityba. Nuo įduoto į rankas pirmo šaukšto turinio ir valgymo […]

Skaityti plačiau