Rekomenduoju rudeninį ir žiemą valgyti daug skaidulų turinčias daržoves  ir gaminti patiekalus iš morkų,salierų,ropių, moliūgų ir kopūstinių daržovių.

1 morka, šiaudeliais

200 g moliūgo, šiaudeliais

150 g saliero šaknies, sutarkuoti šiaudeliais

2 žiedynai kalafijoro, pasmulkinti

2 lapai pekino kopūsto, smulkiai supjaustyti

2 š saulėgrąžų ar moliūgų sėklų

2 š moliūgų sėklų aliejaus

2 š citrinos sulčių arba natūralaus obuolių acto

1/2a.š. druskos

Eiga:

Daržoves sutarkuoti, supjaustyti, pagardini aliejumi, citrinos sultimis, druska ir ,jei trūksta aštrumo, pipirais.

Pabarstyti sėklomis ir gardžiuotis lėtai kramtant. Kiekis neribojamas!