Liulia kebabas su ryžiais

Kai norisi kažko įdomesnio – siūlome išbandyti ant griliaus keptą liulią kebabą, tai puikaus skonio patiekalas, kuriam nereikia daug ingredientų!

Ingredientai:

  • 1,5kg jautienos-kiaulienos faršo (galima naudoti, bet kokį mėsos faršą, tradicinis liulia gaminamas iš avienos);
  • ryšulėlis kalendrų;
  • ryšulėlis krapų;
  • ryšulėlis petražolių;
  • 1vnt. paprikos;
  • 1vnt. svogūno;
  • 1 (su kaupu) a.š. druskos;
  • 0.5a.š. pipirų;
  • kumino;
  • česnako;
  • čili prieskonių.

Ryžiai:

  • 200gr. ryžių;
  • 0.5a.š. ciberžolės;
  • truputį kumino;
  • 0,5a.š. druskos;
  • 50gr. sviesto.

Salotos:

  • pomidorai;
  • agurkai;
  • cukinija;
  • svogūnai.

Salotų marinatas:

Gaminimo eiga:

  1. Krapus, petražoles, kalendrą, papriką ir česnakus susmulkiname ir sumaišome su faršu.
  2. Į faršą įdedame druskos, pipirų, čili (pagal skonį), kumino (pagal skonį, siūlau įdėti daugiau, taip atsiskleis Armėnų virtuvės aromatai). Viską gerai sumaišome ir paliekame porai valandų pasimarinuoti (pailsėti 😊).
  3. Po poros valandų ant išmirkytų medinių iešmelių formuojame pailgus kotletukus. Mediniai iešmeliai mirkomi mažiausiai 20 min, tam, kad nesudegtų kepimo metu.
  4. Kepame grilyje 150-180 laipsnių temperatūroje, vartydami apie 30min. (kol mėsa iš išorės gerai apskrunda).
  5. Sudedam ryžius į puodą, užpilame vandens tiek, kad plius minus apsemtų ryžius dvigubai (proporcija vienas prie dviejų), sudedam prieskonius: druską, ciberžolę, kuminą, sviestą, viską sumaišome, uždengiame puodą ir palaukiame kol užvirs. Pavirę 5 min. išjungiame viryklę, tačiau ryžius uždengtus palaikome dar apie 10-15min. Siūlau, ryžių virimo metu jau kepti liulią kebabus, taip vienu metu galėsite patiekti abu šiltus ingridientus.
  6. Pasiruošiame marinatą salotoms, sumaišome visus ingredientus. Paragaujame, turėtų stipriau jaustis balzaminio acto skonis, jei to nesijaučia dar truputį įpilame.
  7. Supjaustome daržoves, svogūną ir sumaišome su salotų marinatu.
  8. Viską dedame į lėkštę ir mėgaujamės liulia kebabu!

Skanaus!

Receptas pagal @sauliusvisniauskas Instagram.


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.