Kai norisi kažko įdomesnio – siūlome išbandyti ant griliaus keptą liulią kebabą, tai puikaus skonio patiekalas, kuriam nereikia daug ingredientų!
Ingredientai:
- 1,5kg jautienos-kiaulienos faršo (galima naudoti, bet kokį mėsos faršą, tradicinis liulia gaminamas iš avienos);
- ryšulėlis kalendrų;
- ryšulėlis krapų;
- ryšulėlis petražolių;
- 1vnt. paprikos;
- 1vnt. svogūno;
- 1 (su kaupu) a.š. druskos;
- 0.5a.š. pipirų;
- kumino;
- česnako;
- čili prieskonių.
Ryžiai:
- 200gr. ryžių;
- 0.5a.š. ciberžolės;
- truputį kumino;
- 0,5a.š. druskos;
- 50gr. sviesto.
Salotos:
- pomidorai;
- agurkai;
- cukinija;
- svogūnai.
Salotų marinatas:
- 100ml. vandens;
- 1a.š. eritritolio;
- 0,5a.š. druskos;
- 0,5a.š. pipirų;
- balzaminis actas (pagal skonį);
- citrinų sultys (pagal skonį).
Gaminimo eiga:
- Krapus, petražoles, kalendrą, papriką ir česnakus susmulkiname ir sumaišome su faršu.
- Į faršą įdedame druskos, pipirų, čili (pagal skonį), kumino (pagal skonį, siūlau įdėti daugiau, taip atsiskleis Armėnų virtuvės aromatai). Viską gerai sumaišome ir paliekame porai valandų pasimarinuoti (pailsėti 😊).
- Po poros valandų ant išmirkytų medinių iešmelių formuojame pailgus kotletukus. Mediniai iešmeliai mirkomi mažiausiai 20 min, tam, kad nesudegtų kepimo metu.
- Kepame grilyje 150-180 laipsnių temperatūroje, vartydami apie 30min. (kol mėsa iš išorės gerai apskrunda).
- Sudedam ryžius į puodą, užpilame vandens tiek, kad plius minus apsemtų ryžius dvigubai (proporcija vienas prie dviejų), sudedam prieskonius: druską, ciberžolę, kuminą, sviestą, viską sumaišome, uždengiame puodą ir palaukiame kol užvirs. Pavirę 5 min. išjungiame viryklę, tačiau ryžius uždengtus palaikome dar apie 10-15min. Siūlau, ryžių virimo metu jau kepti liulią kebabus, taip vienu metu galėsite patiekti abu šiltus ingridientus.
- Pasiruošiame marinatą salotoms, sumaišome visus ingredientus. Paragaujame, turėtų stipriau jaustis balzaminio acto skonis, jei to nesijaučia dar truputį įpilame.
- Supjaustome daržoves, svogūną ir sumaišome su salotų marinatu.
- Viską dedame į lėkštę ir mėgaujamės liulia kebabu!
Skanaus!
Receptas pagal @sauliusvisniauskas Instagram.
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes