Apkepas su kakavos pupelėmis – tinka keto mitybai

Kai spintelėje yra tinkami produktai, ne taip sunku kiekvieną kartą surasti antioksidantus savo lėkštėje. Atrodo visiems įprastas, paprastas varškės apkepas gali virsti kariu prieš laisvuosius radikalus. Juk kakavos pupelės – vienas iš tų produktų, kurie PRIVALO BŪTI SPINTELĖJE  ir laukti savo eilės patekti į jūsų skrandį. Apie kakavos pupelių naudą dar kartą primename ČIA.

apkepasŠokoladu kvepiantis apkepas su kakavos pupelėmis (3 porcijos):

Gaminimo eiga:

Viską suplakti iki purios masės (1min./7) ir išpilti į sviestu pateptą ir sezamo ar kitais miltais pabarstytą formą. Kepti 45-50min./170C su oro pūtimu, kol viduriukas gražiai pakils. Apkepas ir jo tūris padidėja 2,5 karto, todėl atkreipkite dėmesį į pasirinktą formą. Mano formoje tešlos buvo beveik iki krašto…

apkepasApkepą valgyti su natūraliu jogurtu, uogomis.

Maistinė vertė

100 g varškės apkepo – 165 kcal 12 g baltymų 11 g riebalų 4 g angliavandenių

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *