Traški tamsi duonelė

Jei pasiilgote tamsios duonelės, tai ši duonelė Jums tikrai patiks. Tokias plokščias duoneles kepu tuomet, kai norime greitai valgyti duoną. Galima kepti ir kepaliuką ar bandeles, bet tuomet reikės ilgiau palaukti, kol kepinys atvės. Ši duonelė ilgai nepraranda savo traškumo. Gali būti kaip picos pagrindas, tik reikėtų formuoti plonesnį.

Išeiga – 500 g.

Traški tamsi duonelė – reikės:

A ingredientai:

B ingredientai:

Traški tamsi duonelė – gaminimo eiga:

  1. Sudėti į plakiklį visus A ingredientus ir suplakti iki vientisos košelės. 1min./7.
  2. Maišymo indą padėti ant svarstyklių ir pasverti visus B ingredientus. Išmaišyti juos.
  3. Supilti suplaktus ingredientus į sausus produktus ir išmaišyti.

Formavimas:

  1. Skardoje pakloti kepimo popierių, išversti iš dubens tešlą. Aliejumi sutepti rankas ir suformuoti plokščią duonelę (maždaug 2-2.5 cm storio). Įpjauti paviršių norimais kvadratėliais – bus patogu laužti.
  2. Kepti 175C/ apie 30-35min. su oro pūtimu.
  3. Ištraukus iš orkaitės, dar karštą duonelę rekomenduoju patepti trintais česnakais su aliejumi.tamsi duonelė

Pastaba: Dėl įvairumo duonoje naudojamus moliūgų sėklų ir grikių miltus galima keisti 100 g migdolų miltais ir 80 g kanapių sėklų miltais.

100 g produkto 388 kcal 25 g baltymų 20 g riebalų 16 g angliavandenių

Skanaus Jums linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *