Kokosinis uogų tortas

Aš biskvitą kepu trijose mažose formelėse, įdaro imu tik pusę kiekio ir gaminu tik vieną mažą tortuką, o kitus du biskvitus užsišaldau arba laikau šaldytuve iki savaitės. Jei biskvitai bus sandariai supakuoti – jiems nieko nenutiks.

Naudoti 26 cm atsisegančią torto formą arba 3 mini 15 cm skersmens silikonines formeles.

Biskvitui reikės:

A:

  • 120 g minkšto sviesto;
  • 3 M dydžio kiaušiniai;
  • 60 g eritritolio.

B:

C:

uogų tortasBiskvito gaminimo eiga:

  1. A ingredientus sudėti į plakiklį ir plakti kol masė taps balta ir padvigubės. 1.30min./3.
  2. Sudėti B ingredientus į plakiklį ir vėl suplakti vidutiniu greičiu, kad pasismulkintų kokoso drožlės. 30 sek./5.
  3. Suberti persijotus miltus ir sumaišyti, kad neliktų gumuliukų. 20 sek.5.
  4. Tešlą sukrėsti į formą (arba dvi-tris mažesnes formas), išlyginti drėgna mentele ir kepti apie 35min./175C su oro pūtimu. Stebėti, kad paviršius gražiai paruduotų ir iškiltų. Išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti formoje. Jei torto forma atsiseganti, nieko daryti nereikia. Jei ne, ištraukite atsargiai biskvitą, įklokite maistinę plėvelę, kad liktų ilgi kraštai ir vėl įdėkite biskvitą. Ruoškite įdarą.

Įdarui reikės:

A:

  • 250 g rikotos sūrio;
  • 300 g įvairių uogų (naudojau po 150 atšildytų braškių ir aviečių);
  • 1-2 a.š. vanilės;
  • 60 g eritritolio Sukrin+;

B:

Įdaro gaminimo eiga:

  1. A ingredientus sudėti į plakiklį ir suplakti iki vientisos lygios masės.1min./7.
  2. Vandenį su agaru intensyviai maišant užvirti ir pavirti 10 sek. Supilti į plakiklį ir greitai sumaišyti 8sek./5
  3. Įdarą išpilti ant biskvito, jei norite galite papuošti ir dėkite į šaldytuvą nors 30minučių.
  4. Paėmę už maistinės plėvelės kraštų atsargiai ištraukite arba tiesiog atsekite torto formos kraštus ir perkelkite tortą ant padėklo.

Pastaba: šį skanėstą galima gaminti iš atšildytų arba šviežių uogų. Kartais kepu mažą tortuką, o likusią biskvito tešlą kepu kaip mažus kokosinius sausainukus.

uogų tortas

Skanaus jums linki,

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė

Kviečiu prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinuosi 2-3 naujais ir sveikais receptais ir straipsniais apie įvairius mitybos ir geros savijautos aspektus!

2 komentarai po “Kokosinis uogų tortas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *