Neatsimenu, kada pirkau duoną… Jau šeima net nesuprastų manęs, jei namuose nebūtų kokios nors mano keptos duonelės. Šį kartą netyčia iškračiau visų maišelių likučius ir gavosi puikios pusrytinės bandelės.

Sodyboje neturėjau svarstyklių, tai šį kartą viską matavau 200ml stikline

15vnt bandelių reikės:

2 stiklinės  avižinių pilno grūdo miltų

1 stiklinė saulėgrąžų sėklų

1 stiklinė graikinių riešutų

1 stiklinė duonos mišinio su moliūgų sėklomis  

2 stiklinės pasukų ar vandens

2 šaukštai atsparios krakmolingos ląstelienos fiberfin

po 1 arbat.š druskos ir kmynų

Viską sumaišyti, palikti 5 minutes. Gausis kiek limpanti tešla, todėl ją reikės kabinti vandenyje sudrėkintais  dviem šaukštais, dėti tešlos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepti 25min./180C be oro pūtimo.

Kitą kartą kepiau pakeitus 3 ingredientus:

nedėjau graikinių riešutų, pasukų pyliau kiek mažiau-1,5 stiklinės ir dar įdėjau po 1 arbat.š balkšvojo gysločio luobelių ir sodos. Tuomet bandeles lengvai sukočiojau tarp delnų ir jos laikė formą.

Pasimėgaukite sava duonele…

Subalansuotos mitybos ekspertė Rita Šilenskienė