Graikiniai riešutai sveikatai
Graikiniai riešutai tai puiki alternatyva norintiems pakeisti savo užkandžius į sveikesnį maistą. Šiuose riešutuose randami visaverčiai augaliniai baltymai (iki 21%), angliavandeniai (iki 7%), provitaminas ir vitaminai A, E, B, C grupės, K, P. Taip pat amino rūgštys (argininas, asparaginas, glutaminas, cistinas, serinas, valinas, histidinas, fenilalaninas); riebalų aliejus – iš oleino, linolo, stearino, palmitino ir linoleno rūgščių gliceridų. Sudėtyje yra vitaminų A, E, C, mikroelementų, jodo, cinko, vario, magnio, geležies, kalcio, kalio ir fosforo.
Pastoviai vartojant šiuos riešutus jie gali teigiamai veikti jūsų sveikatą ir savijautą. Padeda stimuliuoti neurocheminius smegenų procesus, stiprinti imuninę sistemą, gali padėti stabilizuoti širdies darbą ir kraujospūdį, normalizuoti medžiagų apykaitą ar net užkirsti kelią formuotis vėžinėms ląstelėms. Taip pat teigiamai veikia odą ir plaukus.
Tačiau graikiniai riešutai yra kaloringi (beveik dvigubai kaloringesni už baltą kvietinę duoną), todėl nerekomenduojama suvalgyti jų daugiau kaip po tris per dieną.
Maistui
Turi aštroką skonį, todėl rekomenduojami vieni kaip naudingas ir maistingas užkandis arba priedas į maistą, dažniausiai salotas, užtepėles ar pagardus.
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių: 6 g;
- iš kurių cukrų: 2,6 g;
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.