Pietūs ,,Saldi šiluma”

Kai žiema be sniego, pietums norisi lengvo, bet saldesnio maisto. Tam puikiai tiks visos daržovės, turinčios krakmolo – bulvės, burokėliai, morkos ir kt.

6 žmonėms labai nebrangūs, bet sotūs, nekaloringi pietūs. Svarbiausia – sugaištama minimaliai laiko virtuvėje!!!

daržovių pietūs

Pietums (4 porcijoms) reikės:

  • 3 saldžių bulvių (įprastų bulvių dydžio) – supjaustyti plonais griežinėliais;
  • 2 mėlynų svogūnų – supjaustyti griežinėliais;
  • 1/4 nedidelio mėlynojo kopūsto – supjaustyti smulkesniais šiaudeliais;
  • 400-500 g cukinijos ar moliūgo – supjaustyti piršto storio griežinėliais;
  • 100 g brandinto sūrio – sutarkuoti;
  • 1-2 v. š. ghee sviesto;
  • 1 v. š. rožinių pipirų;
  • 3-4 v. š. vandens;
  • 1/2 v. š. mėgstamų žolelių prieskonių;
  • 2-3 v. š. balzaminio vynuogių acto.

Gaminimo eiga:
Gaminimo eigą taip pat galima pasižiūrėti ČIA: 

  1. Supjaustote daržoves kaip nurodyta arba savo nuožiūra.
  2. Mėlynuosius kopūstus atskirame inde suminkyti rankomis su balzaminiu actu, kad jie šiek tiek “apsaltų”.
  3. Visus produktus susluoksniuojate į kepimo indą su dangčiu.
  4. Ant viršaus išskirstote sviestą, rožinius pipirus, pašlakstote vandeniu.
  5. Uždengiate ir šaunate į įkaitintą orkaitę.
  6. Kepti apie 40min./190C.
  7. Valgyti su raugintais kopūstais, pašlakstytais sėmenų aliejumi.

daržovių pietūs

daržovių pietūs

Skanaus Jums linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

Susiję produktai


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.