Citrininė ryžių quinoa (bolivinė balanda) su saldžiarūgščiais kopūstais

bolivinė balanda

4 bolivinės balandos porcijos:

  • 1 stiklinė baltos bolivinės balandos sėklų – išvirti dvigubame kiekyje vandens;
  • 1 stiklinė virtų natūralių ryžių– išvirti dvigubame kiekyje vandens, su žiupsniu druskos;
  • 1 stiklinė šaldytų žirnelių (vasarą- šviežių);
  • 3 š. kanapių sėklų be luobelių;
  • Sauja špinatų lapelių;
  • Saujelė petražolių – sukapoti smulkiai;
  • Didelė citrina, 2-3 v. š. ghee sviesto.

EIGA:

Plačioje keptuvėje ištirpinti ghee sviestą, suberti bolivinės balandos kruopas, žirnelius, įpilti vandens, pagardinti druska. Uždengus troškintuvą, pašildyti apie 4-5 min. Prieš patiekiant, apšlakstyti išspaustomis citrinos sultimis, įmaišyti špinatų lapelius, sukapotas petražoles. Įdėjus į lėkštę, pabarstyti kanapių baltymais ar sėklomis.

Patiekti su salotomis.

SALOTOMS:

  • 1 stiklinė baltagūžio kopūsto;
  • 1 stiklinė raudonojo kopūsto;
  • 1 stambi morka- kuo smulkesniais šiaudeliais;

Padažui: 2-3 š. extra virgin alyvuogių aliejaus, 1/2 citrinos sulčių arba 2 v. š. obuolių acto, druskos, pipirų,  po 1 arbatinį š. garstyčių ir Syrup gold ar medaus.

Sumaišyti visus ingredientus.

Subalansuotos mitybos ekspertė
Rita Šilenskienė

Susiję produktai

-10%
Akcija!
9.95
Gaukite 100 taškų.

Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.