Skumbrė su kaštainiais

Kaip greitai išimti kaulus iš skumbrės ir paruošti skubrę su kaštainiais, galima pažiūrėti video.

Kai gaunu nusipirkti atvėsintos skumbrės, žinau, kad dvi dienas “beveik nereikės ruošti” pietų ar vakarienės. Tai – labai vertinga žuvis.

Jei per savaitę suvalgote keletą porcijų žuvies, mirties nuo infarkto rizika sumažėja 36 proc., o bendra mirties rizika – 17 procentų, rašo Journal of the American Medical Association.

Svarbiausi du dalykai parsinešus skumbrę namo:

1. Nesugadinti gero daikto: žuvies neperkepti, nevolioti miltuose ir nepaskandinti riebaluose.

2. Prie skumbrės pasigaminti tinkamus priedus.

skumbrė su kaštainiais

Šį kartą kaip žuvies pagardą pasirinkau kaštainius.Juos pirkau džiovintus, išmirkiau per naktį šaltame vandenyje, plonai supjausčiau. Jei neturite kaštainių, juos galima keisti bet kokiomis šakninėmis daržovėmis: morkas, supjaustyti kubeliais ar griežinėliais, pastarnokus, saliero gumbą ir pan. Galima pasidaryti šakninių daržovių miksą ir patroškinti kartu su žuvimi.

Taigi, skumbrė su kaštainiais (2 porcijos):

  • Atvėsinta skumbrė – jei nedidelė, po 1 žuvį žmogui;
  • sauja džiovintų kaštainių arba šakninių daržovių;
  • 3-4 skiltelės česnako;
  • 1 v. š ghee sviesto;
  • Pagardai: žolelių pasta arba garstyčios su grūdeliais, druska, pipirai, citrinos griežinėlis.

Skumbrės su kaštainiais gaminimo eiga:

  1. Ant šaltos keptuvės suberti plonai supjaustytus kaštainius arba šaknines daržoves, pasmulkintą česnaką. Įpilti 3-4 v. š. vandens.
  2. Ant kaštainių padėti išvalytą, atverstą kaip knygą skumbrę, oda į apačią. Ją patepti žolelių – aliejaus ir druskos mišiniu arba pabarstyti mėgstamais prieskoniais. Ant skumbrės uždėti po žirnelį sviesto įvairiose vietose.
  3. Uždengti ir kaitinti ant nedidelės ugnies apie 10 minučių, kol skumbrė pabals, o daržovės truputį suminkštės.

Valgyti su įvairiausiomis daržovėmis.

Salotoms:

  • 1 morka – sutarkuoti šiaudeliais;
  • 3 pomidorai – supjaustyti kubeliais;
  • 1 nedidelis mėlynasis svogūnas – supjaustyti smulkiais kubeliais;
  • 3-4 šakelės jaunų svogūno laiškų- supjaustyti šiaudeliais;
  • 1/2 pastarnoko – sutarkuoti šiaudeliais.

Pagardinti balzaminiu actu ir šaltai spaustu aliejumi.

Skanaus Jums linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

Susiję produktai


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.