„G“ raidė man asocijuojasi su „gėriu“, „geru gyvenimu“, „gera sveikata“, „grybais“ ir „gurmanišku skoniu“. Visus žodžius sudėjus, naudojant gerus produktus (ghee sviestą, grybus ir gerą nuotaiką), galima pagaminti labai paprastą, bet gurmanišką, gerą sveikatą garantuojantį, patiekalą geram vakarui su gerais žmonėmis.
„Gurmaniška grikių košė su grybais“
- 80 g eko grikių
- 40 g rudos bolivinės balandos
- 20 g ghee sviesto
- 60 g džiovintų pievagrybių
- 20 g sėmenų aliejaus
Salotoms:
- 100 g mažųjų pomidoriukų
- Sauja rukolos (gražgarstės) lapelių
- 10-12 eko juodųjų alyvuogių
- 1 avokadas
Pašlakstymui: alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druskos, pipirų.
*Trūkstamus produktus rasite paspaudę ant produkto pavadinimo.
EIGA:
- Grikius ir bolivinę balandą perskalauti ir užpilti dvigubu kiekiu vandens. Užvirti, pavirti 12 min. ir išjungti. Užkloti ir palikti dar brinkti 10 minučių. Tuo tarpu supjaustykite salotas.
- Pomidoriukus perpjaukite pusiau, avokadą – kubeliais, gražgarstes pasmulkinkite, alyvuogių kauliukus pašalinkite. Viską pagardinkite prieskoniais, aliejumi, citrinos sultimis.
- Į išbrinkusią košę įmaišykite ghee sviestą.
- Patiekiant pašlakstykite sėmenų aliejumi ir apiberkite džiovintais grybais. Gry
Daugiau apie pievagrybių naudą skaitykite čia:
Skanaus Jums linki

Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė
Kviečiu prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinuosi 2-3 naujais ir sveikais receptais ir straipsniais apie įvairius mitybos ir geros savijautos aspektus!
Smagu kad dalinatės skaniais ir sveikais patiekalais 😊
o ką daryti su džiovintais pievagrybiais? recepte nenurodyta.
Tiesiog pabarstyti-nieko su jais daryti nereikia-jie kaip ”
čipsai:)”