Gurmaniška grikių košė su grybais

„G“ raidė man asocijuojasi su „gėriu“, „geru gyvenimu“, „gera sveikata“, „grybais“ ir „gurmanišku skoniu“. Visus žodžius sudėjus, naudojant gerus produktus (ghee sviestą, grybus ir gerą nuotaiką), galima pagaminti labai paprastą, bet gurmanišką, gerą sveikatą garantuojantį, patiekalą geram vakarui su gerais žmonėmis.

su grybais

„Gurmaniška grikių košė su grybais“

Salotoms:

  • 100 g mažųjų pomidoriukų
  •  Sauja rukolos (gražgarstės) lapelių
  • 10-12 eko juodųjų alyvuogių
  • 1 avokadas

Pašlakstymui: alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druskos, pipirų.

*Trūkstamus produktus rasite paspaudę ant produkto pavadinimo.

EIGA:

  1. Grikius ir bolivinę balandą perskalauti ir užpilti dvigubu kiekiu vandens. Užvirti, pavirti 12 min. ir išjungti. Užkloti ir palikti dar brinkti 10 minučių. Tuo tarpu supjaustykite salotas.
  2. Pomidoriukus perpjaukite pusiau, avokadą – kubeliais, gražgarstes pasmulkinkite, alyvuogių kauliukus pašalinkite. Viską pagardinkite prieskoniais, aliejumi, citrinos sultimis.
  3. Į išbrinkusią košę įmaišykite ghee sviestą.
  4. Patiekiant pašlakstykite sėmenų aliejumi ir apiberkite džiovintais grybais. Grygrikių košė su grybais

Daugiau apie pievagrybių naudą skaitykite čia:

Pievagrybiai

Skanaus Jums linki

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė

Kviečiu prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinuosi 2-3 naujais ir sveikais receptais ir straipsniais apie įvairius mitybos ir geros savijautos aspektus!

3 komentarai po “Gurmaniška grikių košė su grybais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *