Pomidorų padažas “Klauskite daktaro” laidai

Kai tik parodys laidą “Klauskite daktaro” apie pomidorus su gerbiama E. Mildažyte, būtinai įdėsiu video su gamybos procesu. Manau, daugelis dabar sukate galvą kaip susidoroti su vienu kartu sunokusiais pomidorais šiltnamyje ir lauke. Dalinuosi savo daug metų patikrintu receptu!

pomidorai

Pomidorų padažas– išeiga 300g:

EIGA:

  1. Įpjauti pomidorams kryželius, panardinti į karštą, po kelių minučių į šaltą vandenį. Nulupti odelę.
  2. Norint tirštesnės padažo konsistencijos, patariu perpjauti pomidorus ir išskobti sėklas. Lieka apie 330g pomidoro puselių.
  3. Ištirpinti puode ghee sviestą, suberti svogūnus, pakepti apie 2 minutes be dangčio.
  4. Suberti pomidorus, džiovintus pomidorus, eritritolį ir patroškinti apie 10 minučių uždengus puodą, ant mažos kaitros.
  5. Visus ingredientus sudėti į plakiklį ir suplakti iki kremo konsistencijos.
  6. Išpilstyti į stiklainiukus ir užsukti.

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

 


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.