Kai tik parodys laidą “Klauskite daktaro” apie pomidorus su gerbiama E.Mildažyte, būtinai įdėsiu video su gamybos procesu. Manau, daugelis dabar sukate galvą kaip susidoroti su vienu kartu sunokusiais pomidorais šiltnamyje ir lauke. Dalinuosi savo daug metų patikrintu receptu!

POMIDORŲ PADAŽASIšeiga 300g

2 (140g)svogūnai

4 pomidorai (530g)

3 skiltelės (10g) česnako

7 vnt. (30g) džiovintų pomidorų

2 v.š. obuolių acto

1 v.š. ghee sviesto

1a.š džiovinto baziliko ir druskos

1 nubrauktas šaukštas ERITRITOLIO

EIGA:

  1. Įpjauti pomidorams kryželius , panardinti į karštą, po kelių minučių į šaltą vandenį. Nulupti skūrelę.
  2. Norint tirštesnės padažo konsistencijos, patariu perjauti pomidorus ir išskobti sėklas. Lieka apie 330g pomidoro puselių.
  3. Ištirpinti puode ghee sviestą, suberti svogūnus, pakepti apie 2 minutes be dangčio.
  4. Suberti pomidorus, džiovintus pomidorus, eritritolį ir patroškinti apie 10 minučių uždengus puodą, ant mažos kaitros.
  5. Visus ingredientus sudėti į plakiklį ir suplakti iki kremo konsistencijos.
  6. Išpilstyti į stiklainiukus ir užsukti.

Susiję produktai