Kopūstų salotos

Atrodo paprastos kopūstų salotos, tačiau tirštas padažas šias salotas pakelia visai į kitą lygį. Taip pat vegetarams, veganams labai tiks salotas pabarstyti mielių dribsniais, nes tai – puikus B12 vitamino šaltinis.

Kiekis priklauso nuo porcijos dydžio – ar tai bus tik salotos su duona, ar kaip garnyras.

Kopūstų salotos (2 porcijos) – valgomos su traškia duona:

  • 200 g šviežių kopūstų – smulkiai supjaustyti;
  • 2 morkos arba muskatinis moliūgas (250 g) – sutarkuoti kuo smulkiau;
  • 150 g (2 vnt.) topinambų šaknys – sutarkuoti kuo smulkiau;
  • 2 v.š. mielių dribsnių – pabarstyti;
  • Šviežių krapų – sukapoti;
  • Viską sumaišyti, užpilti padažu ir pabarstyti mielių dribsniais.

kopūstų salotosKopūstų salotų padažas:

Viską sumaišyti ir užpilti salotas.

kopūstų salotosSkanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


Vienas komentaras po “Kopūstų salotos


  1. Gitana komentuoja:

    Labai džiugu gauti sveikus,receptukus .AČIŪ PONIAI RITAI ŠILENSKIENEI.Linkiu ir toliau tobuleti dar daugiau ,dar skanesnių ir sveikų receptukų.