Skumbrės kotletukai

Kai atsibosta kepta, troškinta, rūkyta skumbrė, užverda mintys ir gimsta kotletai! Skonis nerealus, gaminimas LABAI greitas ir paprastas, labai skanu ir šalti, patogu pasiimti į darbą prie salotų. Žodžiu buvo per mažai, tikrai kartosiu! Aišku, gal vaizdas „ne restoraninis“, bet tikrai verta išmėginti dėl naudos ir skonio.

skumbrės kotletai lėkštėje

Skumbrės kotletukai su riešutų plutele. Receptas tinka KETO mitybai.

Reikės:

  • 1 atvėsinta skumbrė (be odos ir kaulų lieka 220g)
  • 290 g virtų avinžirnių
  • 140 g sūdytos lašišos
  • 2 skilt.česnako
  • 2 kiaušiniai
  • 30 g ghee sviesto + 25 g ghee sviesto
  • Apvoliojimui: 25 g moliūgų sėklų, 2 skilt. česnakų, 1 a.š. mairūno, 25 g pakepintų lazdyno riešutų, be luobelės, ¼ a.š. druskos
Skumbrės kotletukai gaminami:
1. Į sausą plakiklio indą suberti apvoliojimui skirtus ingredientus ir sumalti iki miltų. 7 sek./9. Išberti miltus į platesnį dubenėlį.
2. Į plakiklio indą sudėti 25 g ghee sviesto, kiaušinius, avinžirnius ir sumalti iki košelės. 20sek./7. Palikti inde.
3. Sudėti abiejų rūšių žuvį, pasmulkintą gabaliukais ir suplakti iki vientisos masės. 20sek./7.
4. Formavimas:  30 ghee sviesto ištirpinti keptuvėje. Drėgnu šaukštu kabinti masę, lengvai apvolioti dviejų šaukštų pagalba pabarstuose ir perkelti į keptuvę. Ji neturi būti čirškanti. Sudėti skumbrės kotletukus, uždengti dangčiu ir ant mažos kaitros troškinti 8minutes, po to atsargiai apversti, jei reikia, įpilti šlakelį vandens, uždengti, ir dar 8 minutes patroškinti. Valgyti su raugintais kopūstais, pašlakstytais sėmenų ar nerafinuotu saulėgrąžų aliejumi ir svogūniukais.
skumbrės
Skanaus Jums linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *