Pasvajokime apie Viduržemio jūrą

Pasvajokime apie Viduržemio jūrą… Jei nori nuvyti netikusias mintis apie pasiklydusį pavasarį ir neaiškias vasaros atostogas, kviečiu patiems susikurti vasarišką vaizdelį namuose ir lėkštėse. Namus atgaivinkite kuo nors ryškiu: marinistinės tematikos pagalvėlėmis ar servetėlėmis, įsispirkite į pležines, ryškiau apsirenkite ir, žinoma, vakarienei pasigaminkite Viduržemio jūros populiariausią žuvį Doradą su taure raudonojo vyno.

Pasvajokime apie Viduržemio jūrą – romantiška vakarienė dviems:

  • Kiekvienam po Dorada žuvį;
  • 1 didelė citrina;
  • 400 g muskatinio moliūgo;

Salotoms:

  • 5-6 didesni ridikėliai;
  • 1 stambus saliero lapkotis;
  • 3-4 džiovinti pomidorai;
  • 3 šakelės jaunų svogūno laiškų;
  • 3 lapai Romaninės salotos;

Prieskoniai: druska, pipirai, bazilikai, čiobreliai, apelsinų balzamikas, vynuogių acto balzamikas, alyvuogių aliejus.

Žuvis su salotomis

Gaminimo eiga:

  1. Žuvį išplauti, viduje pabarstyti druska, pipirais, bazilikais ir įdėti po ¼ citrinos. Padėti ant kepimo popieriaus, pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Užvošti kita skarda ir kepti 20min./175C? Su oro pūtimu.
  2. Moliūgą supjaustyti kubeliais, apibarstyti druska, čiobreliais, bazilikais, pašlakstyti aliejumi ir, kai baigsis kepimo laikas 20 min, suberti šalia žuvies. Kepti neuždengus 10min./175C.
  3. Pasiruošti salotas: viską supjaustyti, išmaišyti ir pagardinti druska, pipirais, likusios citrinos sultimis, balzamikais ir alyvuogių aliejumi.

Tokia žuvis su gaiviomis salotomis vakarienei – sotu, skanu, neapsunkina kūno, primena geras atostogas Graikijoje….

Skanaus jums linki,

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė

Kviečiu prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinuosi 2-3 naujais ir sveikais receptais ir straipsniais apie įvairius mitybos ir geros savijautos aspektus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *