Vakarienei žuvis su raudonaisiais kopūstais

Raudonieji kopūstai vitamino C turi du kartus daugiau nei baltagūžiai. O jų spalva išduoda ir apie kitas naudas: provitamino A net keturis kartus daugiau nei jų įprastuose broliukuose. Taip pat juose gausu vitamino K. Raudonasis kopūstas dėl jo sudėtyje esančių kalcio, magnio ir kalio yra gera prevencinė priemonė prieš osteoporozę ir tuo pačiu yra geras pagalbininkas stiprinant kaulinį audinį. Kopūstai turi diuretiko savybių, todėl puikus maistas vakarienei, jei nenorite pabusti patinusiais paakiais. Visiems žinoma, kad jie normalizuoja žarnyno veiklą dėl didelio skaidulų kiekio, suteikia sotumo ir mažina rūgštingumą.

žuvis su kopūstais

Žuvis su raudonaisiais kopūstais – 2 porcijos:

Gaminti patiekalui rinkitės platų troškintuvą su dangčiu.

Žuvis su raudonaisiais kopūstais – gaminimo eiga:

  1. Troškintuve ištirpinti ghee sviestą, į jį suberti garstyčių grūdelius ir lauro lapus. Po 30 sek. į troškintuvą suberti susmulkintus svogūnus. Juos pakepti 30sek.
  2. Prie svogūnų suberti nedideliais gabaliukais supjaustytus raudonuosius kopūstus, juos apšlakstyti balzaminiu actu ir uždengti. Troškinti 3-4min. ant nedidelės kaitros, kad išsiskirtų sultys. Jei ims kibti prie dugno, mažinkite kaitrą ir įpilkite 1-2 v.š. vandens.
  3. Žuvies file patepkite garstyčiomis, sumaišytomis su apelsininiu balzamiku, pabarstykite ciberžole ir dėkite į troškintuvą. Pastumkite kopūstus į šoną ir atlaisvinkite vietą žuviai. Uždenkite ir troškinkite 8-10min. ant nedidelės kaitros.
  4. Patiekiant viską pašlakstykite apelsinų sultimis ir tyru aliejumi.

žuvis su kopūstais

Valgyti su avokadu ir alyvuogėmis. Tinka Light keto.

Skanaus Jums linki

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė

Kviečiu prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinuosi 2-3 naujais ir sveikais receptais ir straipsniais apie įvairius mitybos ir geros savijautos aspektus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *