“Lęšių geležinė vakarienė”

Lęšiais mėgaujasi visame pasaulyje nuo vargingiausių iki turtuolių. Ir ne tik dėl to, kad tai nebrangus produktas. Juos vertina už galingą geležies užtaisą mūsų organizmui, o vegetarai juos garbina – už kokybiškus baltymus, nepakeičiamas aminorūgštis ir maistines skaidulas.  Be to, jie laikomi ekologišku produktu, nes neturi savybės kaupti savyje nitratų, radionuklidų ir kitų toksinių medžiagų. Kokią spalvą, formą ar dydį rinktis? priklausomai kiek turite laiko ir kaip greitai norite valgyti. Šią vakarienę pasigaminsite per 10 minučių:

Lęšiai vakarienei, 3 porcijos:

1 stiklinė raudonų smulkių lęšių, užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens

Virti 10 min. ant labai mažos ugnies, įberti pagal skonį druskos,palikti uždengus dar 5 min.

Prieš patiekiant, įmaišyti šaukštą graikinių riešutų aliejaus.

Salotos prie lęšių:

  • 1 raudona paprika, kubeliais
  • 3 saliero stiebai, nedideliais gabaliukais
  • 10 cm balto ridiko, sutarkuoti šiaudeliais
  • 1 sprindžio ilgio cukinija, sutarkuoti šiaudeliais
  • 10 cm poro, supjaustyti žiedeliais
  • 10-15 žalių alyvuogių, perplėšti
  • 8-9 džiovinti pomidorai, susmulkinti

Pagardas: 1 š alyvuogių aliejaus, 1/2 didelės citrinos sulčių, 1 a.š. garstyčių, 1 a.š. klevų sirupo, druskos, pipirų

Padažą suplakti ir užpilti ant salotų.

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

 


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.