Imbieriniai sausainiai be pridėtinio cukraus ir glitimo – tinka KETO

A ingredientai:

  • 120 g minkšto sviesto
  • 2 M dydžio kiaušiniai
  • 2 a.š. džiovinto imbiero
  • 2 a.š. cinamono
  • 80 g eritritolio SUKRIN GOLD

B ingredientai:

  • 85 g migdolų miltų
  • 40 g kokosų miltų
  • 1 a.š. (5 g) guaro (arba ksantano, arba carob) gumos
  • Kočiojimui: 3-4 v.š. miltų be gliuteno (sorų, bolivinės balandos, kerobo, migdolų ar kokosų).

sausainiai

sausainiai

Gaminimo eiga:

  1. A ingredientus suplakti plaktuvu iki košelės. 20sek./5. Palikti plaktuvo inde.
  2. Suberti B ingredientus ir išmaišyti. 20sek./5.
  3. Gausis vientisą, prie rankų nelimpantis tešla.
  4. Iškočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus 3-4 mm storio lakštą ir išspausti norimas formeles.
  5. Kepti 10-12 min./170C su oro pūtimu, kol gražiai apskrus. Atvėsinti. Laikyti atvirame inde.

sausainiai

sausainiai

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Ritos Šilenskienės portretas

Dietistė ir “Pirmo Šaukšto” įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.