Cukinijų vafliai

Kaip panaudoti žiemojančią cukiniją?

CUKINIJA – STIPRINA VISĄ ORGANIZMĄ:

  • Padeda pašalinti druskų perteklių iš organizmo;
  • Cukinijų odoje ypač gausu karotino, vitamino C;
  • Turi magnio, kalio – palanku širdžiai;
  • Gausu tirpių ir netirpių skaidulų, todėl sotumo ir pamaitina žarnyno bakterijas;
  • Mažina blogąjį cholesterolį, atsparumą insulinui;

Pastaba: recepte visą skysčių kiekį galima keisti 300 g cukinija.

RECEPTAS

Ingredientai:

  • 100 g cukinijos (su žieve ir sėklomis)
  • 50 g grietinėlės
  • 100 g vandens
  • 2 M dydžio kiaušiniai
  • 20 g eritritolio arba 20 lašų stevijos
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto arba cinamono
  • 15 g skysto kokosų ar alyvuogių aliejaus

vafliai vafliai

Sausi ingredientai:

  • 60 g migdolų (keto) arba sorų miltų
  • 55 g kokosų miltų

Gaminimo eiga:

  1. Visus A ingredientus suplakti iki vientisos košelės be gabaliukų
  2. Miltus dubenyje sumaišysi ir į juos supilti skystą dalį. Gerai išmaišyti.
  3. Įkaitinti vaflinę, pirmą kartą patepti riebalais ir dėti po 2 šaukštus. Uždengti ir kepti kol gražiai apskrus.
  4. Valgyti su uogomis.

Pastaba:

Visą skysčio kiekį galite keisti 300 g cukinijos.

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Ritos Šilenskienės portretas

Dietistė ir “Pirmo Šaukšto” įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.