Gimtadienio gaivus desertas

Vasarą nesinori jokių riebių tortų, o ir pavojus apsinuodyti grietinėle ar pastovėjusiais šilumoje kepiniais (net ir naminiais) yra labai didelis. Todėl nusprendžiau negaišti laiko prie kepinių, nes ilgai laukta saulutė ridinėjasi žeme, o pavaišinti savo svečius ir jubiliatą lengvu, gaiviu desertu.

Sveikas ir gaivus desertas gaminamas iš:

(8 porcijoms reikės)

  • 2 a.š.(10g) agar-agaro – augalinio “želatino”
  • 100 g nuluptų migdolo arba anakardžio riešutų
  • 70 kokoso drožlių ir sauja kokoso plokštelių (stambesnių drožlių) – papuošimui
  • 150 g natūralių džiovintų abrikosų arba razinų
  • 1 prinokęs bananas
  • 1 stiklinė aviečių (naudojau šį kartą šaldiklio atsargas)
  • Beveik 1 l vandens

Eiga:

  1. Agarą užpilti 100ml vandens ir išmaišyti. Palikti, kol suplaksime masę.
  2. Į plakiklį supilti riešutus, kokoso drožles ir įpilti 300 ml vandens. Plakti 1,30min. iki grietinėlės konsistencijos. Palikti plakiklyje.
  3. Sudėti abrikosus ar razinas ir bananą, įpilti dar 300 ml vandens ir vėl suplakti 1.30min.
  4. Ant viryklės užkaisti puodelį su 200 ml vandens, supilti agarą ir intensyviai maišyti su šluotele kol užvirs. Virti 30 sek ir išjungti.
  5. Pasiruošti išrikiuotus serviravimo indelius, ant dugno suberti po šaukštą uogų ir, jei naudosite šaldytas uogas, reikia dirbti greitai, nes masė tuoj pat stings.
  6. Išvirtą agarą supilti į plakiklį, išmaišyti 10 sek ir tuoj pat pilstyti į indelius ant uogų. Pirmiausia supilti iki indelio pusės, vėl įberti uogų ir tuomet išpilsyti likusią masę. Deserto viršų papuošti aviečių ar braškių uogomis ir kokoso stambesnėmis drožlėmis. Palikti šaldytuve 30min. (jei gaminote su šviežiomis uogomis) ir mėgautis  po 5 min., jei gaminote su šaldytomis.

gaivus desertas

Pastaba: šis lengvas, gaivus desertas – idealus  netikėtiems ar tikėtiems svečiams užklupus, ar pačioms pasimėgauti su popietine arbatėle . Taip, jūs nesuklydote – šį desertą galima valgyti net vakare! Uogas galite keisti pagal norą ar krepšelio turinį. Tuoj bus braškės, tai jas patarčiau supjaustyti gabaliukais, nes didelės uogos netiks mažuose ledų indeliuose. Puoškite viršų perpjautomis braškėmis su žaliais lapeliais.

Jei norite saldžiau, galite įplakti 1 š. vasaros medaus, bet tuomet gardžiuokitės prieš pietus arba vietoj pietų.

gaivus desertas

Daugiau sveikų receptų kaip šis gaivus desertas rasite: https://pirmassaukstas.lt/receptu-kategorijos/desertai/


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Vienas komentaras po “Gimtadienio gaivus desertas


  1. Birutė komentuoja:

    Ačiū, Ritule, kad mus vis nustebinate įdomiai naudingais patarimais ir nerealiai skaniais receptais, Vos tik pamatai, iš karto norisi bėgti į virtuvę gaminti.
    labai dėkinga, kad po Jūsų paskaitų išmokau elgtis parduotuvėje…pasirodo, kad beveik nieko nereikia, o jeigu renkuosi vieną ar kitą produktą- tai žinau kodėl.
    džiaugiuosi, kad pagaliau supratau kaip nuo mitybos ir režimo priklauso savijauta, o svarbiausia- gera sveikata.
    Ačių Jums su Arūnu už gerai susistemintas ir lengvai pritaikomas žinias. Geros ir gražios vasaros linki ‘nugalėtoja’ .