Čirviniai blyneliai

Manau, kad čirvinių blynų keptuvę turėtų būti kiekvienuose namuose. Čirviniai blynai gali pradžiuginti kiekvieną, o svarbiausia – padeda „atpalaiduoti rankas“ stovinti virtuvėje prie keptuvės.

Kodėl?

  • Nereikia stovėti ir vartyti blynų;
  • Įmaišius į tešlą šaukštą riebalų, nebereikia tepti keptuvės, o taip suvartojama mažiau sočiųjų riebalų;
  • Keptuvė pati pradeda šaukti, kai iškepa blynai, todėl nesudeginsite maisto;
  • Nėra galimybės apsitaškyti riebalais, spragsinčiais iš keptuvės;

čirviniai blynaiČirviniai blyneliai – 2-3 porcijos:

„Šlapi“ ingredientai:

  • 400 g varškės;
  • 3 kiaušiniai (160g);
  • 100g vandens ar augalinio pieno;
  • 40 g Eritrolio su Monk vaisiumi;
  • 40 g ištirpinto kokosų aliejaus.

„Sausi” ingredientai:

  • 80 g migdolų miltų;
  • 30 g kokosų miltų;
  • ¼ a.š. burbono vanilės.

čirviniai blynai

čirviniai blynaiČirvinių blynų gaminimo eiga:

  1. Sudėti į plakiklį visus „šlapius” blynų ingredientus ir juos suplakti iki glotnios košelės. 50sek./6. Palikti inde.
  2. Suberti sumaišytus tarpusavyje visus sausus ingredientus ir suberti į plakiklio indą. Išmaišyti, kad neliktų miltų gumuliukų. 50sek./6.
  3. Kepti čirvinių blynų keptuvėje, į ją dedant po kupiną šaukštą tešlos. Keptuvė pati praneš, kada reiks išimti iškepusį blyną.

Čirvinius blynus valgyti su jogurtu, uogomis.

Maistinė vertė:

100g / 205 kcal 11 g baltymų 13 g riebalų 9 g angliavandenių

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Vienas komentaras po “Čirviniai blyneliai