Paskutiniu metu vis aplanko vaikystės prisiminimai kaip mūsų – anūkų – močiutė kaime laukdavo su vafliukais-širdelėmis. pagalvojau, kad ir savo anūkėlę, kuri atvyks po kelių dienų, noriu pradžiuginti šiuo vaikų mėgstamu skanėstu. Beeksperimentuodama atradau, kad jie gali būti greitai išsikepta, traški duonelė prie salotų ar sveikas užkandis pasiimti į darbą. Jau išmėginau saldžius ir aštrius vagliukus.

Nustebsite, kaip paprasta ir skanu mėgautis “Švediškais vafliais” … tereikia nusipirkti nebrangią vaflinę:) ir tinkamus produktus.

VAFLIUKAI IŠ MAŽESNIO RIEBUMO MILTŲ PUIKIAI TINKA METANTIEMS SVORĮ.

KETO MITYBOS IDEALUS PATIEKALAS.

12-14 saldesnių vafliukų reikės:

180 g neriebių migdolų miltų arba migdolo riešutų ir juos susimalti iki miltų

140 g neriebių žemės riešutų miltų ar žemės riešutų ir juos susimalti iki miltų

60 g mažesnio riebumo kokoso miltų arba pilno grūdo avižų miltų

“Šlapi produktai”

1 didelis šaukštas ghee sviesto (40 g)

4 kiaušiniai

3 šaukštai (160 g) natūralaus jogurto ir 1 arbat.š sodos (išmaišyti jogurte)

1 pipetė Stevios su migdolų kvapu

160g vandens

aliejaus – kepimui

Eiga:

Visus miltus sumaišyti ir po to kruopščiai suplakti su “šlapiais produktais “arba išmaišyti šluotele iki tirštos grietinė konsistencijos.

Įkaitinti keptuvę, patepti silikoniniu šepetėliu abi kepyklės puses, dėti po šaukštą ir uždaryti. Kepti apie 2-3 minutes. Atsargiai išimti, nes vafliukai birūs. Atvėsę bus traškūs ir nepraras skonio kelias dienas.

Pastaba: neturint specialios kepyklės, galima kepti ant keptuvės ar, įdėjus mažiau vandens kepti kaip sausainukus orkaitėje.

Patiekti su obuoliene, skystu medumi, riešutų kremu ar Sukrin Syrup GOLD.

Nesaldi versija:

Viskas tas pats, tik vietoj Stevijos įpjausčiau 4-5 skilteles česnako ir 1 arbat. š. džiovintų čiobrelių ar kitų aštresnių prieskoninų žolelių.