Žemės riešutų svieste gausu augalinių baltymų ir vitamino B, kas svarbu ląstelių, smegenų bei nervų sistemos tinkamai veiklai

Žemės riešutų kremas ar sviestas yra geriausios kokybės augaliniai baltymai. Valgant tokš kremą, organizmas gaus VITAMINŲ ir MINERALŲ- tokių kaip Natrio, Kalcio, Magnio, Kalio.  Riešutuose esančios skaidulos užtikrina sklandžią žarnyno veiklą ir suteikia sotumo jausmą, kuris sumažins potraukį  užkandžiams ir saldumynams.

Beje, lyginant su rinkoje esančiais žemės riešutų kremais ar užtepais, pasigaminus šį skanėstą patiems,

turėsite 3 privalumus:

1. kontroliuosite saldumo kiekį (galima jo visai nedėti), o ir įdėtas sveikas saldiklis (Sukrin ar Stevia), nedarys įtakos jūsų gliukozės kiekiui kraujyje ir kalorijų suvartojimui.

2. Naudojant mažesnio riebumo žemės riešutų miltus, bus suvartojama mažiau kalorijų. O perkant parduotuvėje jau pagamintą, reikia atkreipti dėmesį, ar jame nėra hidrintų riebalų, pavyzdžiui, palmės riebalų.

3. Pasigaminus patiems kaina bus mažesnė, nei analogiškos kokybės siūlomi žemės riešutų kremai rinkoje.

Riešutų sviesto nauda:

 

  • Padeda išsaugoti raumenų masę;
  • Tinkamas sportininkams;
  • Rekomenduojama vaikams ir nėščioms moterims;
  • Įvertins vegetarai ir veganai

Išeiga 310g

 

Tereikės 3 ingredientų ir plakiklio:

120 g mažesnio riebumo žemės riešutų miltų

40 g (2 v.š.) Sukrin Syrup Gold   

150 g vandens

Viską suplakti 10 sekundžių arba kruokpšiai išlakti plakimo šluotele. Geriausia valgyti su morkų lazdelėmis arba savo išsikeptais vafliukais su nuriebalintais riešutų miltais (taip pat žemės riešutų miltų pagrindu)

RECEPTAS ČIA:

Saldžių akimirkų,

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė