Užgavėnių blynai

Pasiruošiau Gavėniai, tad blynų prikirsime per Užgavėnes sočiai! Tokius kepsnelius patogu visu Gavėnios laikotarpiu pasiimti į darbą ir valgyti šaltus su gaiviomis pavasarinėmis salotomis vietoj duonelės.

blynai lėkštėje

Kepsneliai-blyneliai Užgavėnėms ir ne tik:

Išeiga 20-24vnt

  • 500 g burokėlių (2 vidutiniai)
  • 300ml stiklinė išbrinkintų grikių (grikius pamerkti iš vakaro arba nors 3 valandoms)
  • 150 g pievagrybių, supjaustyti smulkiais kubeliais
  • 3 L dydžio kiaušiniai
  • 3 šaukštai avižų sėlenų,
  • 1 šaukšatas balkšvojo gysločio luobelių
  • 200 ml stiklinė avinžirnių ar nekepintų grikių miltų
  • 1 (60 g) svogūnas,supjaustyti smulkiais kubeliais
  • 5 didelės česnako skiltelės
  • Po 1 šaukštelį druskos, kmynų ir ciberžolės
  • 1 š ghee sviesto -uždėti ant paruoštų kepsnelių
  • Sezamų sėklų-pabarstymui

gaminami blynai

Užgavėnių blynai gaminami:

  1. Į palkiklį sudėti burokėlius, kiaušinius, prieskonius ir išbrinkintus grikius. Suplakti iki košelės.
  2. Visus likusius produktus susmulkinti, sumaišyti dubenyje tarpusavyje, supilti plakinį  ir išminkyti viską rankomis. Tešla turi būti standi, kad galima būtų formuoti kaip kepsnelius, bet ne skysta. Jei reikia, palikti 10minučių, kad išbrinktų sėlenos.
  3. Formuoti nedidelius kepsnelius – blynus (kaip burgerius), dėti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, įspausti mažą duobutę ir įdėti gabaliuką sviesto. Pabarstyti sezamo sėklomis.
  4. Kepti apie 30min./190C be oro pūtimo, kol gražiai paruduos paviršius. Arba galima kepti kaip blynelius troškintuve uždengus dangčiu, ant nedidelio kiekio riebalų.  Nesudeginti! Turi likti graži burokų spalva, be juodulių.

blynai

Galima patiekti su gaiviu padažu-visus ingredientus suplakti mikseriu:

1 indelis natūralaus jogurto, 1 citrina,  2-3 skiltelės česnako, keli saliero stiebai, 2-3 brokolio žiedynai,  druskos, čili pipirų – pagal skonį ar šaukštelis krienų. Galima valgyti tiesiog su natūraliu jogurtu ar užsigerti rugpieniu.

Būkite geros nuotaikos!

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

 

 

 


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.