“Žalieji” ledai su čija sėklomis

Per LRT “Klauskite daktaro” laidą išsamiai buvo papasakota apie čija sėklų naudą ir panaudojimo galimybes. Laidos įrašas 2019. kovo 6 dienos yra čia.

O apie ispaninio šalavijos sėklas žiūrėkite nuo 17-os minutės, vėliau – mano receptai.

Taigi, tuoj turėsime šviežių mėtų ir pasigaminti tokius ledus, tinkančius pasimėgauti šiltais vakarais, tikrai verta!

„Žalieji“ jogurto ledai su čija sėklomis ir Matcha

Saldumui : 2 šaukštai (50 g) Sukrin -cukraus pakaitalo arba medaus/klevų sirupo

Eiga:

  1. Atskirame inde sumaišyti čija sėklas, (matcha arbatos miltelius) ir mėtas.
  2. Į plakiklį sudėti avokadą, saldiklį, supilti laimo sultis,nutarkuotą žievelę ir suplakti plakikliu iki vientisos košelės.
  3. Į jogurtą supilti gautą žalią košelę, supilti sėklų mišinį ir suplakti nedideliu greičiu plakikliu arba kruopščiai išmaišyti šaukštu.
  4. Suberti kapotus riešutus, išmaišyti dar kartą ir padėti 3-4 valandoms į šaldytuvą.
  5. Po to dar galima pašaldyti valandą šaldiklyje.
  6. Patiekiant apibarstyti pistacijomis, puošti mėtomis.

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

Susiję produktai

-40%
Akcija!

Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


2 komentarai po ““Žalieji” ledai su čija sėklomis


  1. Marija komentuoja:

    Marija
    Gaminome,šiandien ragavome.Ledai pavyko,skonis puikus.Išbandysim ir kitus receptus.Ačiū,kad dalinatės savo kūriniais.