Varškę perkame laaaabai retai… Bet jei pasiilgstu, tai ekologiška “Dobilo” varškė tuoj pat transformuojama į apkepą.

Sodyboje neturėjau net kepimo formos, tai džiaugiausi, kad turiu “stebuklingus” Saladmaster puodus, kuriuopse galiu kepti pyragus ant viryklės arba juos naudoti kaip kepimo formą.

Jums reikės 28 cm apvalios arba kvadratinės formos. Kas turi Saladmaster, galite naudoti 11 inc troškintuvą arba kepti elektrinėje keptuvėje “Didysis šefas” 45min./ 125C.

Reikės (matavau viską mažais kavos puodeliais po 80ml):

        

2 pakeliai (660g) 9proc. “Dobilo” ekologiškos varškės

1 puodelis Sukrin saldiklio

1 puodelis goji uogų

2 puodeliai baltų quinoa sėklų

4 puodeliai vandens

5 L dydžio kiaušiniai

EIGA:

Formą patepti ghee sviestu, pabarstyti kokoso drožlėmis ar aguonomis.

Visus produktus sudėti į mikserį ir suplakti iki purios vienalytės masės apie 2 minutes.

Supilti į paruoštą formą ir kepti 45-50min./175C su oro pūtimu.

Pjaustyti vos pravėsusį. Valgyti su uogomis ar jogurtu.

Mes atsitirpinome braškes ir džiaugėmė vasara lėkštėje.

Skanaus!

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė