Receptas iš laidos “Klauskite daktaro”. 2019.02.21 LRT Mediateka

 

https://www.facebook.com/pirmassaukstas/insights/?section=navBrandedContent&bc_auto_shown_tagged_post_id=2017608115022371&notif_id=1550772364867224&notif_t=page_branded_content_post

Grybų įdaras:

1 svogūnas- supjautyti kuo smulkesniais kubeliais                          

250 g grybų – dalis gali būti šaldytų/džiovintų/šviežių

Po ½ arbat šaukštelio druskos, pipirų

1 šaukštelis ghee -lydyto sviesto

Šviežių ar džiovintų čiobrelių

Tešlai:

2-3 šakelės petražolių ir krapų (15g)

2-3 skiltelės česnako

1 kiaušinis L dydžio

100 ml vandens

————————————————

200 g pilno grūdo avižų miltų

1 šaukštas balkšvojo gysločio miltelių (10g)

1 arbat.š druskos

150 g verdančio vandens

EIGA:

  1. Ištirpinti sviestą, suberti svogūnus ir smulkintus grybus, prieskonius ir patroškinti 6-7 minutes be dangčio, kad išgaruotų drėgmė. Palikti atvėsti
  2. Avižų miltus sumaišyti su gysločio milteliais, druska ir užplikinti verdančiu vandeniu intensyviai maišant.
  3. Plaktuvu suplakti iki vientisos žalios konsistencijos žalumynus, česnakus ir 100ml vandens. Gautą žalią skystį įminkyti rankomis į plikytą tešlą ar sumaišyti viską plakiklyje . Atvėsinti tešlą.
  4. Kočioti ant padėkliuko, pabarstyto kukurūzų miltais.
  5. Įdaro dėti po mažą šaukštelį, užspausti kraštus, virti 2-3 minutes.
  6. Valgyti su jogurtu, pabarstyti žalumynais.