Duona vakarienei

Visi žino, kad duona vakare negerai, nes tai angliavandenių šaltinis. O ką daryti, jei vakare užsimanai duonos su silke:)? Išeitis yra! įsigyti iš mūsų elektroninės parduotuvės jau paruoštus duonos mišinius, sumaišyti su vandeniu ir turėsite “baltyminės” duonos kepaliuką.  Taupantiems, patariu naudoti tik pusę ar net trečdalį šių mišinių kiekio, o likusios tešlos tūrį pasiruošti iš savų ingredientų. Taip bus truputį pigiau, bet išsaugosite puikią duonos tekstūrą ir skonį. Galite vadovautis šios “Šeštadienio duonos” pavyzdžiu, bet vietoj avižų miltų geriau naudoti nekepintų grikių ar bolovinės balandos miltus.

“Vakaro duonos” INGREDIENTAI` 12x26cm kepimo formai

“Sausoji” dalis – viską sumaišyti dideliame dubenyje

300 g bolivinės balandos miltų arba migdolų miltų (galima susimalti sėklas ir riešutus patiems)

300 g maltų sezamų ar sezamų miltų. 

50 g čija sėklų

1 š balkšvojo gysločio miltelių

100 g kokosų miltų  arba specialaus duonos mišinio

10 g jūros kopūstų

100 g išmirkytų saulėgrąžų sėklų

 

“Šlapioji” dalis – viską suplakti plakiklyje

5 skiltelės česnako

500 g vandens

10 g druskos (1 š)

1 arbat.š sodos

200 g tofu sūrio

Sumaišįti viską kartu, iškrėsti į paruoštą kepimo formą ( patariu iškloti kepimo popieriumi) , paviršių drėgna mentele išlyginti, pabartyti sezamų sėklomis, kmynais ar prieskoninėmis žolelėmis. Kepti 1val./180C su oro pūtimu, kol gražiai iškils.

Ištraukus iš formos su popieriumi, atvėsinti ant grotelių, užklojus rankšluostėliu. Raikyti tik atvėsusią.

Nėra padėties be išeities, tik reikia vos pasistengti ir mėgausitės gardžia savo rankų darbo duona.

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *