Aguonų blyneliai su silke

Atkreipkite dėmesį, kad šie blyneliai gaminami be kiaušinių, todėl jie puikiai tik ne tik Kūčioms, bet ir turintiems alergiją kiaušiniams. Jie labai skanūs ir šalti, vietoj duonelės prie salotų arba šilti, juos paprasta pašildyti ant keptuvės su šaukšteliu ghee sviesto.

Nepamirškite, kad aguonos ne mažiau sveikos nei egzotiškosios čija sėklos ir gali būti mūsų mityboje ne tik per šventes.

Aguonų blyneliai

200 g avižų

1 nubrauktas šaukštelis druskos

1 v.š. džiovintų prieskonių (raudonėlio/mairūno arkt)

20 g aguonų

300 g vandens

EIGA:

  1. Supilti  į plakiklį avižas ir aguonas, sumalti apie 30-40 sek iki miltų. Palikti inde.
  2. Supilti vandenį, druską ir prieskonius – gerai išplakti. Kepti mažus blynelius ant įkaitintų riebalų.

 

Moliūgų sėklų, avokado ir kitų ingredientų nauda tokia didelė, kad net ir didesnį spaudimą turintys žmonės drąsiai gali valgyti šį patiekalą, nes druskos užtenka nuo sūdytos silkės, o citrinos sultys dar labiau pabrėš šios užtepėlės puikų balansą.

SILKĖ su žalumynais ant aguonų blynelių

80 g moliūgų sėklų

20 g krapų

1 svogūnas/ 2-3 skiltelės česnako

150 g  virtų pupelių ar avinžirnių

4-3 silkių file

1 minkštas avokadas

½ citrinos sultys

20 g minkšto sviesto

  1. Į plakimo indą sudėti moliūgų sėklas ir sumalti. Suberti česnako skilteles(nebūtinai) ir supjaustytus krapus bei susmulkinti kuo smulkiau.
  2. Sudėti visus likusius ingredientus ir viską gerai suplakti kol gausite tolygią masę.
  3. Patiekti kaip vienakąsnius sumuštinukus ant aguoninių blynelių su marinuotų (apelsinų, granatų sultyse, balaminiame acte) žalių burokėlių griežinėliais, pasternoko ir morkų plonais griežinėliais.

 

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *