Kriaušių pyragas

Kriaušių pyragas – ingredientai:

Kriaušių pyragas – gaminimo eiga:

  1. Atskirti baltymus nuo trynių ir išplakti iki standžių putų. 3 min./3/ su „drugeliu“. Išimti į maišymo dubenį.
  2. Į plakimo indą sudėti trynius, suberti eritritolį, sviestą ir plakti kol pasidarys puri masė ir padvigubės apimtis. 1min./4. Išpilti prie išplaktų baltymų ir švelniai išmaišyti.
  3. Atskirame dubenėlyje pasverkite abiejų rūšių miltus. Jei norite, kad pyragas būtu ne trapus, (o panašus kaip su kvietiniais miltais) įberkite dar 1 a.š. guaro gumos arba 1 nubrauktą šaukštą konjako miltų.
  4. Kokoso minkštimą sudėti į plakiklį ir sumalti iki drožlių. 10sek./10. Suberti į atskirą miltų dubenį. Permaišykite sausus ingredientus.
  5. Suberkite po šaukštą į kiaušinių masę ir vis atsargiai, iš apačios kabinant mentele, įmaišykite miltus į tešlą.
  6. Nulupkite kriaušes, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Aš vienoje formoje susmaigsčiau kriaušių ketvirčius stačius, kitoje – smulkesniais gabaliukais.
  7. Formas patepkite sviestu, pabarstykite kokoso miltais, paskirstykite tešlą ir susmeikite kriaušių gabaliukus.
  8. Kepkite apie 45 min./175 su oro pūtimu.

Karštas kriaušių pyragas puikiai derės su mėgstamo skonio Nick’s ledais.

Kriaušių pyragas

PASTABA: Pyragas labai trapus dėl kokoso drožlių, tirpstantis burnoje ir ne per saldus. Žinoma, saldumas priklauso ir nuo kriaušių. Vaikams galima į tešlą kartu su sviestu suplakti ir saldesnį bananą.

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.