Grybų-burokėlių kepsneliai

Metas naudoti šaknines daržoves ir imunitetą stiprinančius produktus. Tam ypač tinka grybai, česnakai, svogūnai. Svarbiausia šių produktų nesugadinti…

Grybų-burokėlių kepsneliai, 4-5 porcijos    

Ingredientai:

  • 700 g burokėlių (2 vidutiniai), sutarkuoti kuo smulkiau arba sumalti plakikliu;
  • 2 stiklinės išbrinkintų grikių (grikius pamerkti iš vakaro arba nors kelioms valandoms);
  • 150 g pievagrybių, supjaustyti smulkiais kubeliais;
  • 3 šaukštai avižų sėlenų;
  • 1 stiklinė miltų  (nekepintų grikių/avižų arba nuriebalintų kokoso miltų);
  • 1 (60 g) svogūnas, supjaustyti smulkiais kubeliais;
  • 5 didelės česnako skiltelės;
  • Po 1 šaukštelį druskos, kmynų ir ciberžolės;
  • 3 L dydžio kiaušiniai;

Kepsnelių gaminimo eiga:

  1. Visus produktus sumaišyti, išminkyti rankomis arba sumaišyti nedideliu greičiu plaktuvu. Tešla turi būti standi, galima formuoti kaip kepsnelius, bet ne skysta. Jei reikia, palikti 10 minučių, kad išbrinktų sėlenos.
  2. Formuoti nedidelius kepsnelius, dėti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi ir kepti 30min./190C, kol gražiai paruduos paviršius. Arba galima kepti kaip blynelius troškintuve uždengus dangčiu, ant nedidelio kiekio riebalų. Nesudeginti! Turi likti graži burokų spalva, be juodulių. Labai skanūs ir šalti.

Grybų-burokėlių kepsnelius galima patiekti su padažu – visus šiuos ingredientus sumaišyti:

  • 1 indelis natūralaus jogurto;
  • 1 smulkiai sukapotas svogūnas;
  • 2-3 skiltelės česnako;
  • 1/2 citrinos sulčių;
  • druskos, čili pipirų – pagal skonį ar šaukštelis acto.

grybų-burokėlių kepsneliai

Skanaus Jums linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Vienas komentaras po “Grybų-burokėlių kepsneliai