Atskėliau ir pradėjau sukti galvą – kuo nustebinti savo vyrus… Na, mano meniu jie matė visko ir yra stipriai išlepinti, tad ryte košę padaryti greitai ir dar nepaprastą! – reikia pasistengti. Kartais paprasti produktai gali virsti stebuklu, kai to labai trokšti. Taip ir atsitiko.
4- ioms porcijoms reikės:
- 3 stambių morkų, supjaustyti kubeliais;
- 1 stambaus svogūno, kubeliais;
- 7-8 petražolių šakos, supjaustyti smulkiau;
- 1/2 kalafijoro, susmulkinti žiedynais;
- 1 š ciberžolės ir ghee sviesto kepimui;
- 200 g avižų sėlenų;
- 2-jų puodų su dangčiu;
Gaminimo eiga:
- Viename puode užvirti 500 ml vandens, suberti šaukštelį druskos ir avižų sėlenas. Uždengti, užkloti storu rankšluosčiu ir ruošti daržoves.
- Kitame puode pakepinti svogūną, morkas ant ghee ir įmaišyti ciberžolę.
- Suberti kalafijorus ir pakepti 1 min.
- Užpilti išbrinkusiomis avižomis, išlyginti ir uždengti. Košę palaikyti dar 5 min, kol sukris šilumoje kalafijoras.
- Suberti petražoles ir viską išmaišyti.
Košę valgyti su šviežiomis daržovėmis. Beje, tai puikus sprendimas ir greitiems pietums!
Skanaus jums linki,
![](https://pirmassaukstas.lt/wp-content/uploads/2020/04/IMG_3221-800x533-1-e1624184169585.jpeg)
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
![](https://pirmassaukstas.lt/wp-content/uploads/2019/09/DSC_5317-e1569523180886.jpg)
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes