Vasaros padažas prie šviežių bulvių

Kai norisi maisto, kuris primena vaikystę, visada pagalvoju apie mažas, šviežias bulvytes, išvirtas su lupena ir močiutės “sumuštą” sviestą ar “sukrekėjusią” grietinę. Prisiminus vaikystę ir aš pasidariau prie pirmųjų bulvelių “zacirką”- beveik graikiškas padažas “zaciki”, bet daug skanesnis, nes iš savo daržo žalumynų ir agurkų bei savo gamybos jogurto…

Vasaros padažas prie šviežių bulvių – 4-iems asmenims reikės:

  • 1 l jogurto;
  • 5-6 trumpų agurkų, supjaustyti kubeliais;
  • 1 citrinos sulčių;
  • 5-6 skiltelių česnako, smulkiai sukapoti;
  • didelės saujos petražolių, tiek pat krapų ir 5-6 šakelių baziliko. Žalumynus smulkiai supjaustyti;

Visus ingredientus sumaišyti ir paskaninti druska ir grūstais pipirais.

žalumynai

padažas prie bulvių

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.