Vegetariški maltiniai

Buvo taip skanu, kad mano svečiai “sušveitė” maltinius, nesulaukę kol nufotografuosiu paserviruotos lėkštės…  O pateikiau šiuos puikius pietus su zaciki vasaros padažu ir pomidorų -kalafijorų salotomis. Beje, šie vegetariški maltiniai puikiai tinka ir vakarienei.

Šį kartą tik maltinių receptas, o pilną serviruotę pamėginsiu pakartoti po kelių savaičių.

12- kai vegetariškų maltinių reikės:

  • 250 g sausų pupelių, išmirkyti ir išvirti 20 min pasūdytame vandenyje.
  • 1/3 brokolio, smulkiai supjaustyti ar sukapoti mikseryje
  • 2 dideli portabela grybai (200 g) ar miško grybai, smulkiais gabaliukais
  • 1-2 morkos, sutarkuoti burokine tarka
  • 1 svogūnas, smulkiais gabaliukais
  • 100 g tarkuoto fermentinio sūrio (dėjau ekologišką avies sūrį)
  • 2 kiaušiniai
  • prieskoniai: šaukštelis druskos, čiobrelių, 1/4 čili miltelių, 1/2 a.š. raudonėlio ir maltų kalendrų)

Vegetariški maltiniai gaminami:

  1. Visas daržoves  kaip išvardinta susmulkinti.
  2. Pupeles, kiaušinius ir prieskonius suplakti mikseryje iki košelės.
  3. Suminkyti dubenyje visus produktus. Imti po saujelę paruoštuos masės, ant stalo formuoti kepsnelius, apvolioti ar pabarstyti sezamu. Paruoštus dėti ant kepimo skardos, išklotos popieriumi, pašlakstyti aliejumi ar dėti po šaukštelį ghee sviesto, pabarstyti paprikos milteliais,muždėti po lauro lapą ir kepti 25 min./190C.
  4. Patiekti su šviežiomis salotomis, lengvu padažu.

maltiniai


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.