Vasariški pietūs

Cukiniją sugadinti labai paprasta… Gaminant patiekalus su ja, reikia pasirtinkti produktus, kurie pasigamina per tą patį laiką. Tai – šviežios šparaginės pupelės, jaunos morkos, pomidorai, žuvis.

Jaunas cukinijas supjaustykite 3 pirštų storio griežinėliais. Išskobkite cukinijos vidų. Pasiruoškite įdarą.

Žuvies filė patepkite grūdėtomis garstyčiomis. Sušio lapą perkirpklite išilgai į dvi dalius. Patieskite vieną lapo dalį, ant jo uždėkite žuvies filė, kelias juosteles morkos (nudrožti su bulvių skutuku), džiovinto pomidoro puselę ir viską susukite. Įkiškite į paruoštą cukinijos šulinėlį.

Į plačią keptuvę  sudėkite paruoštus šulinėlius, , šaukštą ghee sviesto, likusias cukinijos nepanaudotas dalis, šparagines pupeles. Uždenkite ir troškinkite 15-18min.

Patiekite pabarstę šviežiai grūstais pipirais, druska, kapotomis petražolėmis, pašlakstykite citrinos sultimis.

Mėsos mėgėjai tą patį gali padaryti su “išmušta” paukštienos krūtinėle.

 

Lengvo ir skanaus maisto!

Jūsų Rita

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *