Cukiniją sugadinti labai paprasta… Gaminant patiekalus su ja, reikia pasirtinkti produktus, kurie pasigamina per tą patį laiką. Tai – šviežios šparaginės pupelės, jaunos morkos, pomidorai, žuvis.

Jaunas cukinijas supjaustykite 3 pirštų storio griežinėliais. Išskobkite cukinijos vidų. Pasiruoškite įdarą.

Žuvies filė patepkite grūdėtomis garstyčiomis. Sušio lapą perkirpklite išilgai į dvi dalius. Patieskite vieną lapo dalį, ant jo uždėkite žuvies filė, kelias juosteles morkos (nudrožti su bulvių skutuku), džiovinto pomidoro puselę ir viską susukite. Įkiškite į paruoštą cukinijos šulinėlį.

Į plačią keptuvę  sudėkite paruoštus šulinėlius, , šaukštą ghee sviesto, likusias cukinijos nepanaudotas dalis, šparagines pupeles. Uždenkite ir troškinkite 15-18min.

Patiekite pabarstę šviežiai grūstais pipirais, druska, kapotomis petražolėmis, pašlakstykite citrinos sultimis.

Mėsos mėgėjai tą patį gali padaryti su “išmušta” paukštienos krūtinėle.

 

Lengvo ir skanaus maisto!

Jūsų Rita