Kaip gerai, kai “vitaminai” (t.y. šaldyto uogos) visada po ranka, o spintelėje yra “greitosios pagalbos” rinkinys. Kalbu apie teisingus maisto produktus, kurie išgelbsti esant bet kokiai situacijai: ar draugai paskambina, kad bus po 15minučių, ar vaikai netikėtai užbėga, ar greitai reikia pavaišinti netikėtą pakeleivį.

25 cm dydžio desertinis indas ar torto forma:

800 g 9 proc. varškės

200 ml kefyro ar natūralaus jogurto

2 pipietės Stevia su šokoladu ar vanile arba 3 šaukštai Sukrin saldiklio

1 arbat. šaukštelis agar agaro – augalinio želatino

150ml kokoso ar sojų pieno arba vandens

Pagardai:

Po stiklinę šaldytų ar šviežių braškių ir šilauogių ar aviečių

30-40 g 80proc. šokolado-sulaužyti smulkiais gabaliukais

EIGA:
1. augaliniame piene arba vandenyje išmaišyti agar agarą ir užkaisti ant lėtos kaitros. Nuolat pamaišyti ir stebėti kada užvirs. Virti 10-15sek. ir išjungti.

2. Į plakiklį sudėti varškę, kefyrą, saldiklį ir suplakti apie minutę iki vientisos masės be grūdelių.

3. Supilti išvirtą agar agarą ir dar kartą 10 sekundž]ių suplakti.

4. Formą paruošti iš anksto: patepti skystu kokoso aliejumi ar ghee sviestu, pabarstyti šokolado gabaliukais ir palikti sustingti (tuomet geriau kabinsis varškės masė).

5. Į paruoštą formą ant dugno suberti  pusę kiekio šaldytų uogų, supilti pusę varškės masės ir vėl suberti uogas (pasilikti papuošimui). Pavirškų papuošti likusiomis uogomis ir šokolado gabaliukais. Po 30 minučių galima valgyti, nes šaldytos uogos atšils ir tuoj pat sustingdins desertinę masę. Jei naudojamos šviežios uogos, dėkite paruoštą desertą 20 minučių į šaldytuvą.

Mėgaukitės kiekvienu kąsneliu!

                                                                                                                                 Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė