Tai mano pačios mėgiamiausios “duonelės-paplotėliai” prie salotų. Nors juose nemažai riebalų, bet nuostabiųjų kmynų gausa visa tai kompensuoja. Kmynai padeda greičiau suvirškinti sunkų, riebų maistą ir greičiau pasišalinti jam iš norganizmo.

Kmynai yra labai veiksmingi metant svorį ir mažinant riebalų kiekį dėl to, kad turi daug fitosterolio. Fitosterolis neleidžia organizme kauptis cholesterinui. Daug ekspertų taip pat mano, kad kmynai greitina medžiagų apykaitą.

Kmynų paplotėliai-krekeriai

4 šaukštai (40g) kmynų – sugrūsti arba sumalti

160 g kieto fermentinio brandinto sūrio, gabaliukais

80 g minkšto sviesto

80 g moliūgų sėklų

80 g natūralaus jogurto

80 g avižinių dribsnių

EIGA:
1. Kmynus supilti į plakiklį ir sumalti apie minutę. Palikti inde.

2.Sudėti gabaliukais sulaužytą sūrį, moliūgo sėklas, dribsnius ir malti kartu su kmynais iki trupinių. Palikti inde.

3.Sudėti sviestą ir jogurtą. Suplakti iki plastelino konsistencijos tešlos.

4.Formuoti graikinio dydžio rutuliukus, dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos toliau vieną nuo kito, galima suploti.

Kepti apie 15 minučių /180C be oro pūtimo kol gražiai apskrus.

Palaukti kol atvės, tik tuomet nuimti nuo skardos.

Valgyti salotas ir prie jų pasirinkti skanias duoneles linki Jums

subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė