Netradicinis omletas

Receptas buvo gamintas laidoje “Klauskite daktaro” vasario 27 dieną. Mediatekoje rasite visą įrašą apie nuostabiuosius dumblius ir kaip paprasta įtarukti juos į kasdienę mūsų mitybą. O dabar papasakosiu kaip įprastą kiaušinį paversti prašmatniu patiekalu.

Apie tai, kad jūros dumbliai yra labai vertingi, yra girdėję daugelis. Pastaraisiais dešimtmečiais šis produktas išpopuliarėjo visame pasaulyje, tačiau lietuviams tai vis dar egzotiškas ir neįprastas maistas, nors dumblių galima įsigyti bet kuriame prekybos centre.

Subalansuotos mitybos specialistė Rita Šilenskienė nustebino skaniais ir paprastai paruošiamais receptais. 😋 Mums belieka tik išbandyti. 😋

NES ❤️ JŪROS DUMBLIAI:
👉yra didžiausias jodo šaltinis.
sužadina apoptozę kai kurio tipo vėžio atvejais.
👉pasižymi antimikrobinėmis ir uždegimą slopinančiomis savybėmis.
👉juose esanti algino rūgštis mažina sunkiųjų metalų absorbciją žarnyne.
👉yra kalio, magnio, kalcio ir geležies, taip pat vitaminų, antioksidantų, fitotropinių medžiagų, aminorūgščių, omega-3 riebalų ir skaidulų šaltinis.

Video įrašas kaip gaminti yra čia:

Omletas sušio lape-1 porcija

Reikalinga  keptuvė su dangčiu, šluotelė plakimui, lentelė, peilis

2 kiaušiniai

Žiupsnis jūros kopūstų arba NORI lapas

1/4 svogūno, sukapoti smulkiai

Žiupsnis špinatų lapelių

1/4 raudonos paprikos, smulkiais kubeliais

Druska, pipirai

1/2 š ghee sviesto-kepimui

EIGA:

Visas daržoves susmulkinti labai smulkiais kubeliais. Kiaušinius suplakti, kad suputotų ir įmaišyti daržoves. Pagardinti prieskoniais.

Ištirpinti ant keptuvės lydytą sviestą, ant jo padėti sušio-NORI lapą ir užpilti kiaušinių plakinį su daržovėmis.

Uždengti dangtį, sumažinti ugnį ir pakepti 3-5minutes. Neatidarinėti dangčio, nes išleisite šilumą. Jei norite geriau apkepusio, atsargiai galima apversti, bet nebūtina.

Išdėti ant sušio kilimėlio ar folijos ir susukti į vyniotinį.

Tinka valgyti ir šaltas, ir šaltas. Svarbiausia su salotomis!

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *