Keto duona

Video receptas iš laidos “Klauskite daktaro”

KETO DUONA

RITA daro tikrus stebuklus: KETO DUONĄ!!!Dabar ir JŪS savo virtuvėje galite būti stebukladariais. ????Kas paragavo liko pribloškti????Keto duonos ingredientai: 5 kiaušiniai 150 g migdolų miltų 50 g moliūgų sėklų 50 g sezamo sėklų 50 g kokoso miltų 30 g balkšvojo gysločio miltelių 200 g varškės 1 arbatinis šaukštelis sodos 1 arbatinis šaukštelis druskos 2 šaukštai acto 200 g verdančio vandensEIGA:1. Išplakti baltymus su žiupsniu druskos iki standžių putų.2. Dubenyje sumaišyti migdolo ir kokoso miltus, gysločio miltelius, druską, sezamo sėklas arba viską permalti.3. Užplikyti verdančiu vandeniu ir išmaišyti.4. Varškę sumaišyti su tryniais. Sodą nugesinti actu ir įmaišyti į varškę. Gautą masę įminkyti į tešlą.5. Suberti moliūgo sėklas ir įmaišyti išplaktus baltymus.6. Sukrėsti į formą ir kepti 50 min. 180 C arba formuoti bandeles.

Опубликовано Klauskite daktaro Четверг, 26 сентября 2019 г.

Keto duonos ingredientai:

EIGA:

  1. Išplakti baltymus su žiupsniu druskos iki standžių putų
  2. Sumaišyti dubenyje migdolo ir kokoso miltus, gysločio miltelius, druską, sezamo sėklas arba viską permalti.
  3. Užplikinti verdančiu vandeniu ir išmaišyti.
  4. Varškę sumaišyti su tryniais. Sodą nugesinti actu ir įmaišyti į varškę. Gautą masę įminkyti į tešlą.
  5. Suberti moliūgo sėklas ir įmaišyti išplaktus baltymus.
  6. Sukrėsti į formą ir kepti 50min./180C arba formuoti bandenles.

SKANAUS JUMS LINKI Subalansuotos mitybos ekspertė Rita Šilenskienė

 

Susiję produktai

37 komentarai po “Keto duona

  1. Giedrė komentuoja:

    Sveiki, noriu paklausti, kaip paruošti riešutus ir ar sėklas naudojimui atsinešus iš parduotuvės. Ar plauti? ar mirkyti vandenyje? kažkur skaičiau, kad pvz. saulėgrąžas reikia trumpai pamirkyti sodoje, ar tai tiesa? gal galite patarti?

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Sveiki, visus džiovintus vaisius ir riešutus, pagal galimybes ir sėklas geriausia nuplauti ir padžiovinti orkaitėje 100C,paskleidus plonu sluoksniu, kol išdžius. Mirkyti taip pat patartina riešutus, skirtus valgymui

  2. Rūta komentuoja:

    Super skani duona. Tobula! Niekaip neradau teisingo varianto, kai norisi ne juodos duonos. Pvz. su ikrais ar lašiša :). O ši labai tinka. Iškeptą padėjau atvėsti ant grotelių ir dar per naktį palikau, o paskui laikiau ant medinės lentutės , uždengtą lininiu rankšluosčiu. Negalėjau atsistebėti , kad dar penktą dieną buvo tokia pat skani kaip ką tik iškepta. Būtų turbūt ir ilgiau stovėjusi, bet neliko :). Ačiū, Rita už receptą.

  3. Bronė komentuoja:

    Laba diena,
    Jau išbandžiau nemazai patiekalų pagal Jūsų receptus.Bet labiausiai patiko ”keto” duona .Pavyko iš pirmo karto.Išsikepu dažnai. Kai skanu norisi jos suvalgyti daugiau. Ar reikia riboti valgymo dažnumą ir kiekį , juk tai kaloringas produktas?

  4. Dženeta komentuoja:

    Labas vakaras, šiandien kepiau duoną, taip stengiausi, bet nepavyko. Viską dariau pagal receptą, vienintelis dalykas, kurį pakeičiau gysločio luobelės. Jas keičiau po žiubsnelį sumaltų chia, kanapių ir linų sėmenų sėklų. Nežinau kodėl bet tik ištraukšs duoną nemalonus amoniako kvapas… pamaniau, kad ataušus duonytei jis dings, bet nedingo. Duonos net neįmanoma įsidėti į burną, teko išmesti… Nežinau, kodėl taip nutiko, labai gaila.

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Kai sakoma: “viską dariau pagal receptą”, bet ” pakeičiau gysločio luobelės. Jas keičiau po žiubsnelį sumaltų chia, kanapių ir linų sėmenų sėklų”, tai jau visai kitas receptas ir mes neatsakome už rezultatą…,Matote, kad atsiliepimuose žmonės džiaugiasi rezultatu. Mes patariame nenaudoti sėmenų sėklų kepiniuose, nes jos skleidžia “nuodus”-amoniaką…

  5. Dovilė komentuoja:

    Sveiki,

    kodėl duona galėtų 3-4 diena po kepimo pasidaryti karti? Viską dariau ir dėjau pagal receptą (ne pagal video). Ačiū už atsakymą!

  6. Vaida komentuoja:

    Labai norisi išbandyti, tik vaikas alergiškas riešutams, ar įmanoma kuo pakeisti migdolų ir kokosų miltus?

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Keto duona yra keto dėl to, kad naudojami riešutų begliuteniai, žemo GI miltai. Jei nealergiškas saulėgrąžų ar moliūgų sėklų miltams, keiskite tuo pačiu santykiu

      • Vaida komentuoja:

        Taip, suprantu. Dažnai sveikesnių pasirinkimų receptuose randu šiuos miltus ir negaliu visai šeimai iškepti, nes vienas vaikas lieka “nuskriaustas”. Tad ačiū už atsakymą! Pabandysiu susimalti saulėgrąžas ar moliūgų sėklas, dar taip neesu niekur girdėjusi 🙂

  7. Rimutė komentuoja:

    Puiki duona. Tiesiog atradimas. Pasisekė iš pirmo karto. Ačiū už receptą.
    Gaila, kad negaliu įkelti foto.

  8. Viktorija komentuoja:

    T O B U L A duona!
    Seniau kepdavau panašią, tik be varškės (su sviestu), bet šita kur kas gardesnė, ji net su tais duoniškais oro tapeliais gaunasi, tiesiog duonų duona! Labai labai ačiū už receptą!

  9. Renata komentuoja:

    Skani duonyte, puikiai viskas pavyko! Visavalgiui vyrui patiko taip. As neesu keto, bet be gliuteno ir laktozes netoliaruoju. ???? Tik po kokiu 4 dienu apkarto idomu kodel ????

  10. Ina komentuoja:

    Sveiki! Nesuprantu kodel recepte 3 kiausiniai ir 40 gr. gyslociu luobeliu, o video 5 kiaušiniai ir 30 gr. gyslociu luobeliu?

  11. Edita komentuoja:

    Jau antrą kartą kepu ir nepavyksta. Vidus lieka šlapias. Neiškepęs. Tiesa dedu 3 kiaušinius ir 50 g kokoso miltų. Hmm… Neketinu pasiduoti. Bet ką netaip darau?????????????.

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Gaila.. nes gauname tik teigiamus atsiliepimus ir gra=ias duonis foto. Atkreipkite dėmesį į technologiją(užplikinti verdančiu vandeniu) ir varškės kokybę (ji turi nbūtin sausa, biri, ne iš pakelių). Pamėginkite pagal pakoreguotą jums receptą ir daykite bandeles, o ne duoną:
      3 kiaušiniai
      150 g migdolų miltų
      50 g moliūgų sėklų
      50 g sezamo sėklų
      100 g kokoso miltų
      Sušlapinbkite rankas vandeniu, padarykite bandeles, sudėkite ant kepimo poppieriaus ir dėti tik į ĮKAITINTĄ ORKAITĘ! Kepti apie 20 min./180C su oro pūtimu, bet stebėti, kad nesudegtų, o o gražiai apskrustų.
      40 g psyllium husk-balkšvojo gysločio miltelių
      150 g varškės
      1 a.š. sodos
      1 a.šaukštelis druskos
      2 šaukštai acto
      200 g verdančio vandens

      • Roma komentuoja:

        Kepiau dar tik antrą kartą, vietoj varškės dėjau tofu varškę viskas puikiai pavyko, ačiū už receptą????

    • Ingrida komentuoja:

      Ilgiau kepti reikia. Man po 50 minučių ištraukus duonyte iš orkaites ir patikrinus ir buvo vidurys neiskepes, tai atgal įdėjau į orkaite ir dar pakepiau 10-15 min

  12. Marytė komentuoja:

    Laba diena, kepiau duoną tuoj pat po daktaro laidos ir dėjau 150 g kokosų miltų. Gavosi tikrai puri skani duona, tačiau suvalgius riekelę pasidarė sunku skrandyje. Gal todėl, kad nelabai tinka riešutai.

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Sveiki, džiugu, kad kepate, bandote, dalijatės rezultatu. 50-150g kokoso miltų-jūsų pasirinkimas, vis tiek gausis puikiai. Duoną valgyti geriausia kitą dieną, kai ji “subręsta”:). Sunkumas skrandyje gali atsirasti dėl dviejuų priežasčių: netinkami su ja deriniai, skysčių trūkumas, nes duona koncentuotas, sausas produktas ir kaip kempinė sugeria jūsų skysčius. Duoną geriausia valgyti kartu su daržovėmis, kuriose yra gausu vandens. Dar vienas dalykas-netoleravimas kažkokio ingrediento.
      Pagarbiai
      Rita

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Smagu, Maryte, kad klausote atidžiai. Deja, ne visada liežuvis, rankos ir galva susiderina. Dirbu be “špargalkių” ir dublių , todėl po to parašomas receptas, kad nebūtų nesusipratimų. jei dėsite 50g, bus puri minkšta. Jei dėsite 150g kokoso miltų irgi viskas gausis, bus standesnė. Taigi, vadovaukitės rašytiniais šaltiniais, o darykite pagal save:). Sėkmės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *