Keto duona

Video receptas iš laidos “Klauskite daktaro”

Keto duonos ingredientai:

EIGA:

  1. Išplakti baltymus su žiupsniu druskos iki standžių putų
  2. Sumaišyti dubenyje migdolo ir kokoso miltus, gysločio miltelius, druską, sezamo sėklas arba viską permalti.
  3. Užplikinti verdančiu vandeniu ir išmaišyti.
  4. Varškę sumaišyti su tryniais. Sodą nugesinti actu ir įmaišyti į varškę. Gautą masę įminkyti į tešlą.
  5. Suberti moliūgo sėklas ir įmaišyti išplaktus baltymus.
  6. Sukrėsti į formą ir kepti 50min./180C arba formuoti bandenles.

SKANAUS JUMS LINKI Subalansuotos mitybos ekspertė Rita Šilenskienė

 

Susiję produktai

22 komentarai po “Keto duona

  1. Viktorija komentuoja:

    T O B U L A duona!
    Seniau kepdavau panašią, tik be varškės (su sviestu), bet šita kur kas gardesnė, ji net su tais duoniškais oro tapeliais gaunasi, tiesiog duonų duona! Labai labai ačiū už receptą!

  2. Renata komentuoja:

    Skani duonyte, puikiai viskas pavyko! Visavalgiui vyrui patiko taip. As neesu keto, bet be gliuteno ir laktozes netoliaruoju. 😍 Tik po kokiu 4 dienu apkarto idomu kodel 🤔

  3. Ina komentuoja:

    Sveiki! Nesuprantu kodel recepte 3 kiausiniai ir 40 gr. gyslociu luobeliu, o video 5 kiaušiniai ir 30 gr. gyslociu luobeliu?

  4. Edita komentuoja:

    Jau antrą kartą kepu ir nepavyksta. Vidus lieka šlapias. Neiškepęs. Tiesa dedu 3 kiaušinius ir 50 g kokoso miltų. Hmm… Neketinu pasiduoti. Bet ką netaip darau?😊😊😊.

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Gaila.. nes gauname tik teigiamus atsiliepimus ir gra=ias duonis foto. Atkreipkite dėmesį į technologiją(užplikinti verdančiu vandeniu) ir varškės kokybę (ji turi nbūtin sausa, biri, ne iš pakelių). Pamėginkite pagal pakoreguotą jums receptą ir daykite bandeles, o ne duoną:
      3 kiaušiniai
      150 g migdolų miltų
      50 g moliūgų sėklų
      50 g sezamo sėklų
      100 g kokoso miltų
      Sušlapinbkite rankas vandeniu, padarykite bandeles, sudėkite ant kepimo poppieriaus ir dėti tik į ĮKAITINTĄ ORKAITĘ! Kepti apie 20 min./180C su oro pūtimu, bet stebėti, kad nesudegtų, o o gražiai apskrustų.
      40 g psyllium husk-balkšvojo gysločio miltelių
      150 g varškės
      1 a.š. sodos
      1 a.šaukštelis druskos
      2 šaukštai acto
      200 g verdančio vandens

      • Roma komentuoja:

        Kepiau dar tik antrą kartą, vietoj varškės dėjau tofu varškę viskas puikiai pavyko, ačiū už receptą😘

  5. Marytė komentuoja:

    Laba diena, kepiau duoną tuoj pat po daktaro laidos ir dėjau 150 g kokosų miltų. Gavosi tikrai puri skani duona, tačiau suvalgius riekelę pasidarė sunku skrandyje. Gal todėl, kad nelabai tinka riešutai.

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Sveiki, džiugu, kad kepate, bandote, dalijatės rezultatu. 50-150g kokoso miltų-jūsų pasirinkimas, vis tiek gausis puikiai. Duoną valgyti geriausia kitą dieną, kai ji “subręsta”:). Sunkumas skrandyje gali atsirasti dėl dviejuų priežasčių: netinkami su ja deriniai, skysčių trūkumas, nes duona koncentuotas, sausas produktas ir kaip kempinė sugeria jūsų skysčius. Duoną geriausia valgyti kartu su daržovėmis, kuriose yra gausu vandens. Dar vienas dalykas-netoleravimas kažkokio ingrediento.
      Pagarbiai
      Rita

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Smagu, Maryte, kad klausote atidžiai. Deja, ne visada liežuvis, rankos ir galva susiderina. Dirbu be “špargalkių” ir dublių , todėl po to parašomas receptas, kad nebūtų nesusipratimų. jei dėsite 50g, bus puri minkšta. Jei dėsite 150g kokoso miltų irgi viskas gausis, bus standesnė. Taigi, vadovaukitės rašytiniais šaltiniais, o darykite pagal save:). Sėkmės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *