Daržovių troškinys su brinza

Kopūstai ir jūros kopūstai atrodo nieko neturi bendros. Bet tai tik iliuzija. Jie bendro turi net tris dalykus:
1) pavadinimą kopūstai, 2) didelė maistinė vertė, todėl privalome juos kuo dažniau įtraukti į mitybos racioną, 3) paruošiami labai lengvai, greitai ir  skanūs.

Taigi reikės 2 porcijoms:

  • 2 morkos, sutarkuoti šiaudeliais
  • 1 stambus svogūnas, kubeliais
  • 1 š ghee, kepimui
  • 200 g briuselio ar kitokių kopūstų, supjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais
  • 200 g šviežių ar šaldytų šparaginių pupelių
  • Žiupsnis jūros kopūstų

Prieskoniai:  pipirai, kmynai, raudonėlis. Druskos užtenka iš sūrio ir jūros kopūstų.

Patiekti su brinzos ar kitokiu sūriu.

Daržovių troškinys gaminamas:

  1. Trumpai apkepti morkas ir svogūnus, įmaišyti prieskonius ir dar pakepti 1 min.
  2. Supilti visas daržoves, jei reikia, įpilti 150 ml vandens ir patroškinti 7 min.
  3. Patiekti su šviežiais agurkais, sūriu, jogurtu. Jei turite šviežių žalumynų.

daržovių troškinys

Daugiau sveikų receptų kaip šis rasite: https://pirmassaukstas.lt/sveiki-receptai/


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.