Sėklų sausainiai – (išeiga – 725 g/ 25vnt) reikės:
A ingredientai:
- 100 g graikinių riešutų;
- 150 g migdolų riešutų;
- 80 g čija sėklų;
- 70 g moliūgų sėklų;
- 50 g eritritolio su Monk vaisiumi;
- 1 v.š. kakavos (10g);
- 150 g 72 proc. šokolado (rekomenduotina su stevija).
B ingredientai:
- 3 L dydžio kiaušiniai;
- 70 g minkšto kokoso aliejaus arba sviesto.
Sėklų sausainiai – gaminimo eiga:
- A ingredientus sudėti į plakiklį ir sumalti iki miltų. 20sek.10. Palikti plakiklyje.
- Sudėti B ingredientus ir dar kartą aktyviai permaišyti iki vientisos, lipnios masės. 20sek./5.
Formavimas
- Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, padalinti tešlą į 25 rutuliukus (dariau dviem šaukštais). Sudrėkintomis vandeniu rankomis (nebijokite gausiau pašlapinti rankas) suvoliokite vienodus rutuliukus. Švelniai spustelkite juos delnu, o šakute įspauskite 2 įspaudus.
- Kepti apie 20min 17C/su oro pūtimu. Šilti bus labai trapūs, bet atvėsę bus tvirtesnės konsistencijos. Labai sotūs ir su traškiais gabaliukais.
Maistinė vertė
100 g produkto | 508kcal | 16 g baltymų | 42 g riebalų | 16 g angliavandenių su skaidulomis |
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes