Silkutė su šiltais kopūstais

Dalindamasi receptais su Jumis, vis noriu ištransliuoti žinutę, kad maistą reikėtų gaminti kuo trumpiau ir paprasčiau. Taip išmoksime valgyti vertingą maistą, nesibaidysime gaminimo proceso, kurį dažnai vadiname varginančiu. Nuoširdžiai sakau, kad bet kokių pietų ar vakarienės gaminimui stengiuosi neužtrukti ilgiau nei 10-15 minučių! Štai ir dabar, grįžusi po darbų, po 12 minučių pakviečiau šeimyną sėsti prie stalo, ant kurio puikavosi silkutė su šiltais kopūstais.

Silkutė supjaustyta gabaliukais, pabarstyta cinamonu ir susluoksniuota su svogūno žiedeliais iš anksto, prieš kelias dienas. Ją užpilu tyru alyvuogių aliejumi ir nefiltruotu obuolių actu. Pakratau viską ir palieku nors 1 dieną marinuotis. Ji visada gelbsti, kai nėra laiko. Galima valgyti su duona ir šviežiais ridikėliais, salotomis ar pakeptais trumpai burokėliais. Šį kartą turėjau nedidelę galvą šviežio kopūsto.

silkė su kopūstais

Kopūstas šiltai, 2 porcijos

Silkutė su šiltais kopūstais – gaminimo eiga:

  1. Troškintuve ištirpinti ghee sviestą ir suberti ciberžolę, svogūno kubelius. Pakepti ant nedidelės kaitros, kol supjaustysite kopūstus (jų nereikia labai smulkinti).
  2. Suberti kopūstus, užpilti 2 v.š. vandens ir uždengti. Pakaitinti kol pasmulkinsite džiovintus pomidorus ir cukinijas. KAITRA NEDIDELĖ.
  3. Suberti pomidorus ir cukiniją, supilti kokoso pieną ir žiupsnį druskos. Išmaišyti ir uždengti. Pakaitinti 4-5 minutes ant nedidelės kaitros.
  4. Apiberti smulkintais krapais.

 

Skanaus jums linki,

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė

Kviečiu prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinuosi 2-3 naujais ir sveikais receptais ir straipsniais apie įvairius mitybos ir geros savijautos aspektus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *