Margas kerobos pyragas

Tęsiame kerobos gėrybių naudojimo pamokas!

„Margas kerobos pyragas“ – išeiga – 920 g (23 cm forma arba 2x15cm arba keksiukai):

kerobos pyragas,,Margas kerobos pyragas” – gaminimo eiga:

  1. Migdolo riešutus nuplauti, pasausinti ir sudėti į plakiklį. Sumalti kuo smulkiau. 1min./9. Palikti inde.
  2. Atskirtus kiaušinių trynius, eritritolį, ištirpintą sviestą ir jogurtą su sodą, supilti prie riešutų. Perplakti iki košelės. 1min./8. Išpilti į maišymo dubenį.
  3. Išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų. 3min/3 su drugeliu.
  4. Baltymus įmaišyti į tešlą, atsargiai maišant nuo dugno ir verčiant. Padalinti tešlą į du dubenius. Atskirai sumaišyti kerobos ir kakavos miltelius. Juos įmaišyti į vieną tešlos dalį.
  5. Formą patepti sviestu, pabarstyti kokoso ar migdolo miltais ir dėti vienos ir kitos tešlos. Galima lengvai pamaišyti šaukštu, kad šviesus ir tamsus sluoksnis pasiskirstytų.
  6. Kepti apie 40min./165C su oro pūtimu, kol gražiai pakils vidurėlis. Ištraukus atvėsinti ir, jei yra noras, galima puošti. Deja, mano vienas keksas nesulaukė puošimo, buvo laaabai greit įvertintas ir suvalgytas.

Pyrago glaistas:

Glaisto gaminimo eiga:

Puodelyje ištirpinti kakavos sviestą ir kokoso aliejų. Į jį įmaišyti riešutų sviestą ir likusius ingredientus. Aplieti atvėsusį pyragą ir puošti savo nuožiūra. Uždėjus ant glaisto šaldytus juoduosius serbentus, šokoladas akimirksniu stingo.

Maistinė vertė:

100 g pyrago be glaisto 437 kcal 14 g baltymų 37 g riebalų 12 g angliavandenių

kerobos pyragas

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


Vienas komentaras po “Margas kerobos pyragas