Migdolų riešutai sveikatai
Ekologiški migdolai tai ne tik skanus užkandis ar maisto priedas, bet ir sveikatos šaltinis. Juose yra daug vitaminų, mineralų, maistinių skaidulų ir augalinės kilmės baltymų. O suvalgę 30 gramų migdolų galima gauti net 1/8 mums reikalingų baltymų.
Migdoduose randama daug Omega-6, vitamino E, kalcio, cinko ir baltymų, o taip pat vitaminai: A, E, tiaminas, riboflavinas, niacinas, B6, folio rūgštis, pantoteno rūgštis, cholinas, betainas. Vitaminas E palaiko pažinimo funkciją, apsaugo atmintį ir skatina budrumą. Cinkas ir vitaminas E padeda apsaugoti smegenis nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio. O vitaminas B6 padeda atstatyti pažeistas smegenų ląsteles.odėl tai vienas iš geriausių maistų smegenims.
Atlikti tyrimai parodė, kad suvalgydami apie 100 gramų migdolų kasdien, blogojo cholesterolio kiekį galite sumažinti 15%. Kadangi migdoluose esantys polinesotieji ir mononesotieji riebalai, dar vadinami geraisiais, padidina gerojo cholesterolio kiekį (HDL) ir mažina blogojo cholesterolio kiekį (MTL).
Maistui
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių: 4.1 g;
- iš kurių cukrų: 3,9 g;
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.